( n.balazs | 2022. 10. 02., v – 15:18 )

Sajnos csak most van időm valamiféle leírást produkálni.
2 út áll előtted: GUI-s leírás vagy parancssoros. Előbbi screenshotok összessége, könnyebb elrontani. Utóbbi könnyebben szkriptelhető.

Parancssoros lépésekhez a certreq és certutil parancsokat kell használnod (segítség: https://learn.microsoft.com/en-us/answers/questions/431223/use-certreq-…, illetve https://learn.microsoft.com/en-us/windows-server/administration/windows…, illetve https://techcommunity.microsoft.com/t5/core-infrastructure-and-security…):
1. Az igénylő gépen csinálj egy policy.inf fájlt. Ez hasonló egy Openssl cnf fájlhoz. Ebben beállítasz mindent, amit a tanúsítványban látni szeretnél.
2. Csinálsz egy CSR-t a template alapján az igénylő gépen.
3. Beküldöd a CSR-t a CA-nak. Itt lehet, hogy át kell másolnod a CSR-t az igénylő gépről a CA gépre, ha az nem elérhető távolról.
4. Aláírod a CSR-t a CA-ban és kiadod a tanúsítványt.
5. A CA-tól kapott tanúsítványt importálod azon a gépen, ahol a CSR-t generáltad.
6. Mindezek után a teljes tanúsítványláncot P12 formátumban exportálod azon a gépen, ahol generáltad a CSR-t és ahol ott van a tanúsítvány is.
7. Megpróbálod ezt megetetni a Tp-link eszközzel.

Hogy hogyan is nézzen ki a template, ahhoz érdemes "puskáznod" már meglévő más webszerver tanúsítványokból. Pl: legyen a SAN meződ kitöltve DNS névvel és IP címmel is. Megnézheted a hup.hu HTTPS tanúsítványát is példának.