( halacs | 2022. 10. 01., szo – 18:55 )

Na én is készítettem egy megoldást. Itt érhető el: https://github.com/halacs/haltonika

 

UDP-s Teltonika csomagokat tud fogadni és InfluxDB-be rakja be őket.

A megjelenítést valami mással kell megoldani, ez csak a csomagok fogadására és tárolására szolgáló micro service akar lenni jelenleg. Grafana például jónak néz ki a feladatra, össze tudtam rakni egy dashboardot hozzá.

 

Egyelőre itt abbahagyom a projektet és a következő napokban tesztelni fogom a saját megoldásomat és a traccar-t párhuzamosan.

Szerencsére a javasolt Teltonika FMB920 eszköz amit vettem tud egyszerre két szervernek is adatot küldeni így majd kiderül melyiket használom a továbbiakban :)

 

Maga a Teltonika FMB920 eszköz támogatja a TLS-t: fel lehet tölteni rá egy szerver cert-et. Apró bibi ezzel, hogy a Teltonika eltérő protokollt használ TCP és UDP alatt, TLS meg legjobb tudomásom szerint csak TCP-vel megy. Traccar-ban nem láttam még TLS -re utaló config lehetőséget, a sajátomban pedig Teltonika TCP parsert kell írni ha szükség van rá.

 

Amúgy vicc, hogy a Teltonika configurator csak régi dotNET-el megy amit úgy kell levadászni hozzá, de ha ez megvan már praktikus kis darab, nincs vele gond :)