( trey | 2022. 10. 01., szo – 09:12 )

Nem akarlak megzavarni, de az eredeti bejelentés 28-án kelt:

https://gteltsc.vn/blog/warning-new-attack-campaign-utilized-a-new-0day…

Abban pedig arról van szó, hogy már _aktívan kihasználják_ a hibát. 2022 augusztus _eleje_ óta. Azt mondod, hogy a Microsoft gyorsan reagált, amikor szeptember 29-én vagy 30-án egy workaround-ot tett közzé?!

A Microsoft 23 nappal ezelőtt már tudott a problémáról (ZDI-CAN-18333):

https://www.zerodayinitiative.com/advisories/upcoming/

GTSC submitted the vulnerability to the Zero Day Initiative (ZDI) right away to work with Microsoft so that a patch could be prepared as soon as possible.

A ZDI, miután megveszi a sérülékenység részleteit a felfedezőtől, azonnal értesíti a gyártót (eladja neki az infót).

The following is a list of vulnerabilities discovered by Zero Day Initiative researchers that are yet to be publicly disclosed. The affected vendor has been contacted on the specified date and while they work on a patch for these vulnerabilities, Trend Micro customers are protected from exploitation by IPS filters delivered ahead of public disclosure. Trend Micro customers are additionally protected against 0day vulnerabilities discovered by our own researchers.

Tehát majd' 1 hónapja lyukasak a rendszerek úgy, hogy aktívan támadják őket, a Microsoft tud a hibáról, de javítás nincs. Egy workaround-ot publikált majdnem egy hónappal később, miután nyilvánosságra hozták a részleteket. Feltehetően azért, hogy nyomást gyakoroljanak a Microsoftra ...

Erre te azt mondod, hogy ez gyors?!