( zZsOlTi | 2022. 09. 29., cs – 07:51 )

"Az almás motyót hagyjuk - Android/Linux/Windows a platform, nem makkos meg hájpOS -"

Tudtam hogy végül ide -is- kilyukadunk :D SzarAzApple. Tudom. FYI: most is linux előtt ülök. Pár almás eszközről van csak szó.  

"Az, hogy te nem találod meg a 150 csatorna között a Natgeo/Spectrum/Viasat/satöbbi ismeretterjesztő cstaornákat, vagy épp a fél vékányi sportból azt, ami érdekelhet, vagy épp a zenei vagy film/szórakoztató csatornák közül azt, ami hasznos/szórakoztató, az a te dolgod."

Nem nem találom meg, hanem nem érdekel. Nincs szükségem 150 csatornára, hogy abból mazsolázgassak és kapcsolgassam, meg nézzem a reklámblokkokat. Ez egy döntés volt, nem nézünk reklámmal teletűzdelt szemetet. Régebben az egyik ok még az ismeretterjesztő csatornák voltak, amiért még volt TV. De már azok is szarok és kb ugyanazok a műsorok mennek 10 éve (gyűjtögetők, aranyásók, motorépítők, cápatámadások, stb, tudnám sorolni). Nem mondom hogy semmi érdekes nincs, de reklámmal tálalva meg fix időpontokhoz alkalmazkodva nem tudom nézni. Teljesen megváltoztak a tv-s szokásaink. Hét közben ha napi fél órát megy a tv átlagban, akkor szerintem sokat mondok, hétvégén kicsit többet. 

"Én nem adom el az érdeklődési körömre, ízlésemre vonatkozó másodperc pontos adatokat az Apple-nek. (Mert te a streaming okán ezt teszed)."
Nem tudlak követni. Te nem fizetsz semmi streaminget? Hogy jön ide az Apple? Miért követné, hogy mit nézek pl a netflixen?  

"az 5 éves gyereknek otthon nem igazán kéne a "van mit nyomkodni" -
Örülök hogy aggódsz, de tudom kezelni. 2db eszköz van amin néha szoktak max ~1 órát játszani, a koruknak megfelelő játékokkal, általában csak hétvégén. 

"Amikor suliba kerül, igen gyorsan kell majd neki (okos)telefon, meg telefon _és_ mobilnet előfizu... "
Hát a 8 éves már bőven suliba jár, de még nincs neki. Majd talán jövőre. Természetesen valami régebbi iPhone lesz, csak hogy borzoljam a kedélyeket (mert azon tudok seamless módon mindent managelni a family sharing-gal a mobil fizetéstől kezdve, alkalmazás vásárláson át a tartalmi kor besorolás és idő korlátozásokat, családon belüli lokáció megosztást, stb).