( denesb | 2022. 09. 29., cs – 07:23 )

Arra szavaztam, hogy nem ertek egyet, de a kep ennel arnyaltabb. Nem ismerem a Rust nyelvet reszletekbe menoen (nem hasznaltam meg) de az alapjan amit olvastam rola tenyleg igeretes es alkalmas lehet arra, hogy egy jobb alternativat nyujtson olyan helyztekben amikor valaki a C-ert vagy C++ ert nyulna amugy.

Viszont, nem latom, hogy a C-t valaha teljesen kivaltana: a C meg mindig teljesen verhetetlen olyan helyztekben amikor nagyon fontos, hogye egy a gepi kodhoz a leheto lekozelebbi nyelvben programozzon az ember, mert minden cseppet ki kell facsarni a hardverbol. Minel magasabb szintu egy nyelv annal nehezebb latni, hogy hogy fog kinezni ez a kod amikor a processzor lefuttatja. Mar a C++ is tul magas szintu ehhez szerintem.

A C++ pedig az irdatlan tehetetlensege miatt nehezen kivalthato. Az evek soran egy akkora okoszisztema epult ki kore, ertsd: forditok, eszkozok, konyvtarak, tudas, stb. amit egyszeruen nagyon nehez lesz kivaltani, lecserelni. Nem lehetetlen, de nem fog 1-2 ev alatt megtortenni, es ha a Rust bizonyit hosszu tavon is, gyul vele a (pozitiv) tapasztalat nagy, hosszan futo projektekkel is, akar el tudom kepzelni, hogy evtizedek tavlataban kivaltsa a C++-t.