( rpsoft | 2022. 09. 28., sze – 23:50 )

Hja ebből lesz a megold egy problémát és generál 10 millió másikat szitu. Ismerjük már ezeket a kutatókat! Az univerzum, a létezés egy olyan komplex rendszer amiben nem lehet büntetlenül változtatni, még ha valami bravúrral ki is trükközi közvetlenül ne okozzon kárt, a közvetett kár már nem megúszható - íme egy erős érv az un. fejlődés ellen! 

Azért nem olyan rossz dolog az a fejlődés. Te is csak beszélsz ellene, de aztán mégis támogatod, pl. azzal, hogy veszel számítógépet, és abba írtad le ezt a magvas gondolatot. Azt nyilván senki sem vitatja, hogy a fejlődés során is beleütközünk problémákba (pl. a környezetszennyezés egy ilyen probléma), de azért mégis csak előrelépés, hogy mostanában eléldegélsz 60-80 évet, mire elvisz a környezetszennyezés miatt a rák, ha nem visz el valami "természetes", és nem 20 évesen esz meg a kardfogú tigris.

Én ezt nem vitatom, csak attól a pimaszságtól tartsák magukat távol, h ők itt majd megmagyarázzák az élet kialakulását és hasonló nagyívű kijelentésektől. Ha hidakat építenek az esetleg OK. 

Miért nem az a pimaszság, ha valaki megmondja, hogy mit kutassanak, és mit nem? Az "élet keletkezése" c. móka a Miller-Urey-kísérlet óta ráadásul kb. lerágott csont.

Tudod, hátrébb kell lépni! És akkor talán látni h ez a tudományos-tobzódás is csak egy korszak. Mindig voltak korszakok a létrontásban. Ezek nem vezettek semmi jóra sohasem. Minden csak buta zsákutca. Így lesz ez az un. tudománnyal is. Nem fogja az megmagyarázni az élet kialakulását, mert egyszerűen le lesz húzva a klotyón. És a létrontás újabb korszellemében a tudományos kutató olyan nevetség tárgyává lesz téve, mint Don Quijote, aki szélmalmokkal harcol. A minta ismétlődik.

Miért, mikor volt ilyen korszak, amikor hirtelen egy butaságba visszasüllyedő banda lett az életképes? Meg különben is, mi az, hogy létrontás? Hasonlítsad már össze az életszínvonaladat a tudományos fejlődés (mondjuk az ipari forradalom) előttivel! Nem ez a pimaszság, amikor beleharapsz a kézbe (a tudományba), ami etet? FYI, a lakosság nagyobbik részének a Haber-Bosch-eljárás miatt van kajája.