( BehringerZoltan | 2022. 09. 28., sze – 22:47 )

>  A legtöbb kutató viszont nem abszolút igazságokat keres (már csak azért sem, mert nem ismerünk olyan módszert, amivel ilyeneket találhatnánk), hanem konkrét problémák megoldását.

Hja ebből lesz a megold egy problémát és generál 10 millió másikat szitu. Ismerjük már ezeket a kutatókat! Az univerzum, a létezés egy olyan komplex rendszer amiben nem lehet büntetlenül változtatni, még ha valami bravúrral ki is trükközi közvetlenül ne okozzon kárt, a közvetett kár már nem megúszható - íme egy erős érv az un. fejlődés ellen! 

De tőlem aztán karcolgathatják a kutatók az anyag felszínét, meg gondolhatják magukat ettől komoly kutatóknak - ad abszurdum hasznos dolgokat is csinálhatnak. Én ezt nem vitatom, csak attól a pimaszságtól tartsák magukat távol, h ők itt majd megmagyarázzák az élet kialakulását és hasonló nagyívű kijelentésektől. Ha hidakat építenek az esetleg OK. 

Tudod, hátrébb kell lépni! És akkor talán látni h ez a tudományos-tobzódás is csak egy korszak. Mindig voltak korszakok a létrontásban. Ezek nem vezettek semmi jóra sohasem. Minden csak buta zsákutca. Így lesz ez az un. tudománnyal is. Nem fogja az megmagyarázni az élet kialakulását, mert egyszerűen le lesz húzva a klotyón. És a létrontás újabb korszellemében a tudományos kutató olyan nevetség tárgyává lesz téve, mint Don Quijote, aki szélmalmokkal harcol. A minta ismétlődik.