( ggallo | 2022. 09. 28., sze – 19:15 )

Semennyire sem értek SAP és Hana környezetekhez, de amit itt a hálózati összekötésekről és konfigurációról írsz, szerintem ott lehet a gond, nem azzal, hogy réz alapú a kapcsolat vagy rossz lenne a szerver egyik rezes portja.

Ha a három bond-olt interfész kábele egy buta switch-be van dugva, akkor nem mindegy milyen mode-ban van a bond. Ellenoldali támogatás nélkül csak az active-passive, balance-tlb és balance-alb módok működőképesek, a többihez kell switch oldali támogatás és konfiguráció is. Ezen felül a bond-ok többségének a lényege, hogy redundanciát (is) adnak (amikor jól vannak konfigurálva mindkét oldalon), szóval egy interfész kiesése nem szabadna semmilyen problémát okozzon (amit a felhasználó már észrevesz).

Vagy esetleg olyan nem lehetséges, hogy az okosabb switch-en (R/M)STP fut, és valami módon az tiltja a kommunikációt időnként, mert neki nem tetsző csomagokat lát a buta switch felől (amit akár egy rossz bond konfig okoz)?

Azt a részt sem értem, hogy ha a 10G szerintetek nem hoz minőségi előrelépést az 1G-hez képesz, akkor miért van most 3x 1G bond? Miért nem csak egy sima 1G (vagy egy active-passive 2x 1G bond)?
Ha 10G-re váltotok, akkor hozhat javulást az alacsonyabb késleltetés esetleg, de ezen cél eléréséhez meg az optikai aktív DAC kábel vagy sima modul+optikai kábel kombó a jobb, nem a rezes DAC kábelek. De ha 2-3 (részben) rezes hop-on jönnek a user-ek és/vagy 1G rézen bármi más szerver app a DB felé, akkor nagyjából tök mindegy, hogy a sorban az utolsó kapcsolat gyorsabb és a késleltetése alacsonyabb...

Ai "(integrált 4x/3x RJ45 NIC vs. PERC-es 2x SFP+)" résznél végleg elvesztettem a fonalat, mert a PERC rövidítés Dell szerverek esetében RAID vezérlőket jelöl, az hogyan jön ide? Nem lehet abban a szerverben egy Fibre Channel HBA kártya esetleg (ami viszont nem lesz jó arra, amire használni szeretnéd)?

Persze ez csak találgatás, de az eddigi elbeszélésedből azt gondolom nem az SFP-re/optikára és/vagy 10G-re váltás lesz a megoldás lényegi összetevője.