( Zahy | 2022. 09. 28., sze – 18:58 )

Engem hiába kérdezel, mert én - minimális összegtől eltekintve (lásd: használok Revolutot) - semmilyen telefonra nem bízom a pénzemet, ha gyári, ha főzött az a ROM ami fut rajta. Aki írta, az meg láthatóan rábízta. Te pedig - fentiek alapján - úgy gondolod, hogy egy gyári ROM-ra rábízod.

Azért ha már elméletieskedünk, akkor kérlek elméletben vlaszolj arra, hogy (ha vettél volna), rábíztad volna-e egy Wileyfox (*) Swift-re a pénzed. Vagy másik olyan telefonra, amin gyárilag Android futott, méghozzá gyárilag LineageOS. Csak mert egyelőre számomra nem világos, hogy mitől félsz, és milyen cégtől vársz el helytállást, ha a telefonodon futó banki appon keresztül lenyúlják a pénzedet. (Csak mert az a gyanúm - persze valódi infóm ugyanúgy nincs róla, mint itt kb. a 99,9%-nak - hogy hiú ábránd bármiféle valódi kompenzációra számítani pl. az Apple-től. Sőt szinte biztos, hogy a banktól is (**) )

(*) A Wileyfox egy EU-s (angol) cég volt amúgy.

(**) (totál mellékszál, csak érdekesség) kb. 8-10 éves eset, hogy egy világvégi fiókban, aláíráshamisítással felvett néhány 10 milliós kifizetést nem térített meg egyik Mo-i bank. Majd a lakásszövetkezet amellyel ez megesett, még a polgári peres eljárást is bukta, bár hogy egy Budapest belvárosában levő LSZ (amely jellemzően pár száz ezret utal) - miért venne fel Mucsajröcsögén KP-t, arra senki nem tudja a választ. (Ellenben állítólag azóta sem lehet a szerződésben olyan kikötést tenni, hogy ők márpedig csak az ABCDE fiókban vesznek fel KP-t.)