( Wabbitseason | 2022. 09. 28., sze – 15:19 )

Épp a napokban telepítettem az aqua.hu-nál frissen vásárolt W11Pro-t, és hogy úgy mondjam, nem sikerült elsőre, de szerintem végül mégiscsak én nyertem. :)

Az első mutatvány az volt, amikor nem akart bagatellségekkel zavarni, és saját magától kitalálta, hogy mi legyen a user folderem neve, de valahogy lehagyott a nevemből egy betűt (de a megjelenített nevem rendben volt, tehát nemigen írhattam én el). Gondoltam, sebaj, egy könyvtárat még át tudok nevezni. Kiderült, hogy ehhez a regedittel kell molyolni. Igen ám, de utána jött a restart, aminél már hosszas töprengés után kinyögte, hogy rám nem tartozó okok miatt nem tudott autentikálni a Microsoft accountommal, vagy mi, és itt meg is állt a tudomány, kezdhettem újra a telepítést.

Csiinált még olyanokat, hogy kiszagolta, hogy már járt azon az ssd-n egy W11 (az előző, meghiúsult telepítés miatt), és ragaszkodott hozzá, hogy megkérdezze tőlem, akarom-e esetleg azt indítani. Partíció-gyalulással tudtam csak erről lebeszélni, ami után persze új telepítés következett.

Végül az volt a megoldás, hogy amikor először követeli a fiókhoz tartozó email megadását, ott szerénykedik valami "advanced settings" felirat is, amin keresztül nyilatkozni lehet, hogy jó lesz nekem, ha én vigyázok a saját adataimra. Utána minden lépésnél próbálta tukmálni, hogy oké, jó ez a jelszó, de még sokkal jobb lenne, ha fiókoznánk, de mert kitartóan nyomogattam a "majd azt én szabályzom" gombokat, végül megadta magát, és a W11Pro azóta is aktiválva működik, amennyire meg tudom állapítani, szuperlegálisan.

Persze el tudom képzelni, hogy a jövőben majd bűvös módon kiderül valami huncutság, de ahogy a bölcsek mondják: "córeszból/nyomorból nem kell előleg", így én sem adok tippeket a sorsnak. Megoldja a világ a szivatásomat nélkülem is.