( locsemege | 2022. 09. 28., sze – 00:24 )

De, alkalmas az összehasonlításra. Abból a szempontból mindenképp, hogy megmutatja, mekkora erőltetett hazugság valójában a „szabad világ”, „liberális demokrácia” kifejezések az eredeti jelentéstartalomhoz képest.

Minden vallás önmagát definiálja az egyetlen igaznak. Ha nem ezt tenné, azzal meg is szüntetné önnön létjogosultságát.

Minden társadalmi berendezkedés azt állítja magáról, az egyetlen legjobb. Ha nem így tenne, akkor miért azt a gyakorlatot folytatják?

Emlékezzünk csak vissza 1989 előttre! A szocializmus volt a legfejlettebb, legigazságosabb társadalmi berendezkedés. Érdekes, hogy, s hogy nem, elvtársak, most meg épp az az átkozott kapitalista piacgazdaság a legjobb, liberális demokráciával megfejelve. Bár erről azért van vita, hogy a konzervativizmus, illiberalizmus jobb-e, s vannak olyan német főarcok, akiknek nincs kedvük erről vitatkozni, ezért nemes egyszerűséggel kijelentik, hogy az illiberális demokrácia oximoron. Hát ja, ami nincs, arról vitatkozni sem kell. A világ ilyen egyszerű. Szerintem meg lehessen nullával osztani, annyi nyűg van azokkal az exception-ökkel, továbbá követelem, hogy lehessen NULL pointert dereferálni. Mondjuk lehet, épp ez a baj vele. :) Na, mindegy, szóval megint az EU bürokraták valóságtagadása jutott eszembe.