( zZsOlTi | 2022. 09. 27., k – 16:01 )

"Ez nem válasz. Terelés. [...] Értem én, hogy a környezetedben senki sem ért ilyesmihez "

Ne kezdjük már megint. Komolyan.
Én aláírom a hobbi témát, de nem erről volt szó. Nekem is volt hobbim a romolás (meg kényszerpálya is, mikor nem volt gyári frissítés :)) Nekem nem kell bemutatni ezt a világot, oem unlockostul, fastbootostul, adb-stül, cwm vagy twrp recovery-stül. Sőt, még most is szívesen vacakolok néha ilyennel, ha van időm. Nemrég nekiestem a Nexus7-esnek, mert arra is van valami friss játszós ROM. Ott ment el a kedvem, hogy át kellett volna particionálni, annyit meg mégsem akartam vacakolni vele. Majd valamikor rávisz a kíváncsiság. Ez tök rendben van. iPhone-on ezt nem lehet megtenni.

De az, hogy egy random valaki egy sok éve teljesen elhanyagolt eszközre most hirtelen hegesztett egy valamilyen minőségű (ezek általában örök alpha állapotúak, meg általában a régi gyári fos kernelre épülnek, mert a bináris driver blob-ok csak azzal mennek :D) ROM-ot, nekem nem versenyez a 7 év gyári támogatással. Az egyik játék, hobbi (ahogy írod) egy szűk rétegnek, a másik meg alkalmas _bárkinek_ hétköznapi használatra. 

Btw a minap jött Galaxy S6-ra (ez is van itthon), valami random tizenpár MB-os frissítés, teljesen meglepődtem. Erre is mondhatnánk, hogy wow, naugye, de igazából "szarra a porcukor" szint. Ezt nem nevezem támogatásnak, miután évekig nem jött semmi, illetve nem is értem mi a f*sznak tolták ki rá (a leírásból sem derült ki semmi, hogy mit fixál), miközben még a security patch level is megmaradt 2018-as(!) szinten.