( Adamyno | 2022. 09. 08., cs – 21:49 )

Lehet, hogy az apple java-ban vagy pythonban vagy valmi még finomabb nyelven írja a szoftvereket... PHP-ban :D azért kell az erős vas. Lényegében a programozók helyett dolgoznak a kongói bányász gyerekek meg a kínai összeszerelők a soron. Ez a kód még C-ben ment. Még mindig elég hatékony és gondolom lehetne rajta még optimalizálni bőven. Kíváncsi lennék mi lenne ha átültetnék mondjuk rust-ra. Már egy ideje tervezem, hogy beleássam magam. 

Én azt gondolom, hogy nem az a fejlődés, ha mindig tudunk egy másik szemetet gyártani. Az lenne a fejlódés, ha ugyanabból a hardverből 5-10-20 éven keresztül ki lehetne hozni újabb és újabb dolgokat. Valóban gyorsabb böngészőt, több FPS-t ugyanazon játékokból, olyan szoftvereket elindítani amik X éve még nem mentek, stb.

Telefonok esetén is borzasztó, hogy a 2-3 éves flagsip mobilok mehetnek a kukába mert nem jönnek a frissítések, új funkciók. Itt van a kezemben, gyors, minden funkció működik, bőven elférek rajta, be van lakva, szeretem. Ez a harmadik olyan telóm, amit egyébként nem akarnék eldobni. Régen azért dobtam el, mert szar volt ,lassú volt, olcsó volt és kellett olyan funkció ami hiányzott. Most ott tartunk, hogy van benne minden ami kell NFC, OLED, wireless töltés, kutyafüle. De hol a szoftver? Az új Android, a biztonsági firrítések, patchek? Akkut cseréltem már 2x, de egyszerűen fél éve nincs már semmi frssítés. Dobhtom el és jöhet a következő szemét amit megint mire belakok, beállítom, áttolom a közel 300 appot, beállításokat, stb, addigra az is "elavul" aztán mehet a levesbe. Ezt kéne szabályozni, nem az usb töltőt.