( TCH | 2022. 08. 26., p – 17:38 )

Kíváncsiságból rákerestem és tudod mit találtam? A tecső dugig van olyan tutorialvideókkal, amik azt mutatják be, hogy hogyan lehet winfos 11-et telepíteni net és account nélkül. (Érdekesség: még csak nem is a home-ról beszélnek. Ezek szerint kamuztatok, hogy ez csak a home-ot érinti, vagy ennyire voltatok képben?)

Itt van pl. ez: https://www.youtube.com/watch?v=i3NPilpkC8M
A megtekintések száma százezer felett. Egy másik: https://youtube.com/watch?v=qUO6_hHnBAg
Ezt is nyolcvanezernél is többen látták már. És még több tucat ilyen videó van, aminek a nézettsége a párezertől a többtízezerig terjed.

Szerinted, ha ennyi ilyen jellegű tutorialt csinálnak, amiket többszázezren, vagy akár millióan néznek meg, akkor ez konvergál a nullához? Ugye, hogy mekkora baromságot mondtál? Meg az emberek 1 tízezred százalékát se érinti? Nézzünk számokat: a földön 7.7 milliárd ember van, ennek az 1 tízezred százaléka az 7700 ember. A videók nézettsége alapján ennél máris többet érint, szóval ennyit erről a "számadatról" is. (Igen, tudom, hogy ez nem a te "számadatod" volt.) Marad tehát az edge case. Százezres, vagy milliós nagyságrendű probléma az vajon edge case? Egy lófaszt az.

Tessék, bazdmeg. Kaptatok számadatokat a cáfolatra, dacára annak, hogy kurwára nektek kellett volna a saját - légből kapott, ill. bilgéc faszából kiszopott - "számadataitokat" bizonyítani és nem nekem cáfolni.

És ezek csak a tutorial videók voltak, a cikkek még nem. Kinyitod a kuglit és szószerint tucatjával jönnek szembe az ilyen cikkek, pl.:
http://pureinfotech.com/bypass-internet-connection-install-windows-11/
http://www.makeuseof.com/windows-11-set-up-without-internet-connection/
http://windowsreport.com/windows-11-setup-without-internet/
http://www.thewindowsclub.com/how-to-install-windows-11-without-an-internet-connection
http://hothardware.com/news/windows-11-setup-internet-connection-bypass
http://www.groovypost.com/howto/install-windows-11-without-an-internet-connection/
http://winaero.com/how-to-install-windows-11-without-an-internet-connection/
http://www.askvg.com/tip-how-to-complete-windows-11-setup-without-internet-connection/
http://5gmobilephone.net/install-windows-11-home-without-microsoft-internet/
http://itigic.com/install-windows-11-home-without-internet-a-microsoft-account/
http://www.droidwin.com/how-to-complete-windows-11-setup-without-internet/
http://m.majorgeeks.com/content/page/install_11_without_internet.html

És ezekből (pl. az utolsóból) már az is kiderül, hogy nem csak a home, de a pro is érintett ebben a baromságban. Ennyit a bagatellizációról, hogy csak a home verziót érintené ez az ostoba limit. Szerinted, ha ennyi howto/tip/tutorial cikket írnak róla, akkor mennyi embert érinthet? Valamiért csak zsákszámra írják őket...

És akkor itt van ez a cikk: https://www.techradar.com/news/upcoming-windows-11-pro-update-will-force-you-to-have-an-internet-connection
Pár idézet belőle:

In the latest Windows 11 Preview build, Microsoft notes (opens in new tab) that Windows 11 Pro now requires an internet connection when you're first setting up your device.

Analysis: doesn't everyone have internet? Who cares?

These days, now that so many of the services we use every single day are online, it's easy to wonder who this would actually effect. However, not everyone has internet.

This could negatively effect users in parts of the world without reliable internet, and for IT professionals that like to have total control of the devices they deploy to their userbases.

Windows 11 Home, because of its required internet connection, is already a nightmare for users in either of these situations, but now that the requirement is being moved to Windows 11 Pro as well, it narrows the appeal of the operating system.

It's another move that will give Microsoft more access to data, which makes a lot of sense. But it comes at the cost of convenience for a ton of people.

Nos? Szeretnél még valamit? Ha már egy olyan mainstream IT sajtótermék mint a techradar.com is azt állítja, amit én már az elején megmondtam (nem kellett hozzá sok ész, nyilvánvaló volt, csak az nem látta, aki homokba dugta a fejét, vagy épp bilgéc seggébe), akkor ki itt a hülye, vagy a hazug?