( Adamyno | 2022. 08. 15., h – 22:41 )

Mi fordítva csináljuk a dolgokat. :) Te előbb választottál játékokat, utána maradtál a Windows árnyékában. Én előbb választottam Linuxot, utána kerestem játékokat. Egyébként ott a konzol is, de lassan átadom a gyereknek.

Szerintem minden játék soha nem fog futni egyik platformon sem, viszont az tény, hogy az idők változnak. Valamiért desktop oldalon is tolják a mindenféle Linux és Android megoldásokat Microsofték is már egy ideje. Gondolom az Azure-nél már elérték a "kritikus tömeget" a Linux szervereik számát tekintve és talán rájöttek, hogy hosszabb távon kifizetődőbb és lehet, hogy ezekből a tapasztalatokból akarnak minél többet átvinni desktopra is.

Nyilván most még tagadnak és hivatkoznak bullshitekre, hogy azért jó a WSL mert a linuxos kódok jó része is futtatható win alatt, így átcsábíthatók üzemeltetésre a linuxos szakemberek is. Én (nem vagyok nagy szakember csak használgaotok + üzemeltetek ezt-azt) az ls-en kívűl mást, aminek köze lenne a Linuxhoz, nem nagyon használok parancssorban Win alatt, azt meg már tudja a PowerShell is :D Én azt gondolom, hogy inkább onnan fúj a szél, hogy a Linuxos szerverinfrastruktúra alá könnyebb/gazdaságosabb (lesz) üzembeállítani Linuxos klienseket vagy olyanokat, amik értik is a Linux nyelvét. Persze közben próbálják kifelé azt mutatni, hogy még minig van újdonság az új Windows-okban, egyedi, professzionális, bla-bla, de a valóság az, hogy a win részét tekintve szerintem a Vista/ első W10-ek óta nagyon nem változott semmi csak különböző kapcsolókat adtak a usereknek, odébb raknak menüpontokat, funkciókat meg két gombot átszíneznek. Már az IE-t is elengedték, beálltak a Chrome-tábor mögé (aminek azért valamennyire örülök).  A valódi történések szerintem a Linux integrációban valósulnak meg, csak ez nincs annyira az arcunkba tolva. Hogy a Linuxot integrálják a Windowsba vagy fordítva, azt nem tudom, de nem is lényeges innen nézve. A kérdés inkább az, hogy marad-e valamiféle hibrid rendszer vagy tényleg megszűnik a windows létezni a mai formájában (mint NT leszármazott?).