( zZsOlTi | 2022. 08. 12., p – 13:09 )

szükség != lehetőség

Amúgy nem tudom miért akarsz mindenáron vitatkozni, mondtam, hogy engem nem zavar, sőt támogatom, hogy legyen ilyen opció. Viszont hogy szükséges, vagy fontos, azt vitatom.

Most ránéztem a telefonra, azt látom, hogy még majdnem tele van. Tuti kibírja a nap végéig. Tökmindegy, hogy ez perpillanat 85 vagy 91%-ot jelent. De megnéztem: 88%. Hasznos ez az infó, kezdek vele valamit, változtat bármin is? Nem. 

Neked a telefonodon mi az a use case, ahol fontos látnod a kör mellett állandóan, hogy pl nem félig van, hanem 49%-on. Vagy nem kb negyedig, hanem igazából 28%-on? Van amikor ezért -a pontos % ismerete miatt- csinálsz vagy nem csinálsz valamit a telefonnal vagy valamit máshogy csinálsz? 

Az autós szálat sem bontogattad tovább sajnos: ha már felhoztad, ott hogy tudsz élni anélkül, hogy az üzemanyag szinted pontosan %-ban is ki lenne írva? Hogyhogy megelégszel a grafikus körülbelüli értékkel? (Az audinál nem reklamálsz? :D) Ez szerintem tökugyanaz: ismered az adott eszközt és tudod mire számíthatsz. Elég tudni, hogy pl kb félig van, tehát még simán el tudsz menni 350 Km-t / vagy -teleon esetén- még simán kibírja a nap végéig. A többit meg úgyis intézi a telefon. Kritikus szintnél szól, bekapcsolja az akku kímélő módot, stb.