( Raynes | 2022. 08. 11., cs – 18:26 )

Pár megjegyzés, ami rosszmájúnak fog tűnni, de nem támadásnak szánom, hanem tényleg jó tanácsnak:
1) helyi hálóról dokumentumban nem linkelünk semmit, főleg nem SMB-ről, lassú, ultra gányolás, kívül használva a doksit nem fog működni
2) Adobe Readert hanyagoljuk, ha egy mód van rá. Ha kell valami nagyon spéci feature, pl. az egyik kollégának valamelyik topikban kellett 3D-s pdf-ekhez, akkor oké, de amúgy nem érdemes használni. Helyette már bármelyik böngésző megnyitja a pdf-eket, illetve vannak normálisabb, pehelysúlyúbb pdf-olvasók, pl. Sumatra. Sok éve még a Foxit volt jó, de azóta az is ugyanolyan bloat lett sajnos, mint az Adobe Acrobat/Reader.
3) Wordben, LibreOffice-ban, stb. a mentés pdf-ként egy működő funkció, de csak nagyon alap doksikhoz ajánlott. Ahogy valami nagyobb, összetettebb doksiról van szó, nagyon ajánlatos helyette inkább egy erre szakosodott szoftvert használni, pl. pdf-nyomtató vagy hasonló, ami normálisabbra, szabványosabbra megcsinálja, több állítási lehetőséget is adnak ezek, tömörítési opciókat, pdf-verzió megadását, extra dokumentumvédelmeket, stb..

Egyébként meg az Adobe-t most nem is hibáztatom ezért, mert ez a funkció a felhasználó védelmét szolgálja. Képzeld el, kapsz egy ilyen pdf-et, és bele van linkelve egy jpeg-nek látszó, de valójában valami ártó kód, disznóság, te szeretnéd, hogy automatice lefusson, és elqrja a rendszered? Jó, a vírusirtó lehet megfogja, de kockáztatnál feleslegesen?