( TCH | 2022. 08. 10., sze – 16:05 )

Az nem baj, gyakorlatilag az egész társadalom arról szól, hogy az emberek kiszervezik azokat a feladatokat másoknak, amit ők nem tudnak megcsinálni.

Már ha van rá keretük, ugyebár.

Ha r=1 user lennél, akkor is ott van a compatibility tool, vehetnél előtelepített gépet, megkérdezhetnél valakit, aki ért hozzá, stb.

Feltéve, hogy tudom, hogy ezekre szükségem lesz, de nem tudom, mert eddig működött.

Szerencséjük volt. :)

Vagy csak eddig nem voltak hülyeségek kritériumként megszabva.

Azt viszont nem tiltja semmi, hogy adj egy listát véges számú, ésszerű elemekkel, és azt írd bele a szerződésbe, hogy ha ezek az előkövetelmények nincsenek meg, akkor onnantól a te gondod.

És eljutottunk az igazság pillanatáig: #define ésszerű && #define aki eldönti, mi számít ésszerűnek
Mert addig ez gumiklauza és mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja. Szerintem nem ésszerű, ha egy OS megtagadja, hogy települjön internet és a gyártónál regisztrált account nélkül, azaz anélkül, hogy a cég látná, hogy személy szerint Gipsz Jakab felrakta a rendszert. (És akkor itt kiszólnék a sorok közül Imo-nak, aki annyira lesöpört mindent a windows kémkedéséről, hogy tessék: ez is egy nagytestvér-funkció.)
És a fentebbi kommented alapján, szerinted sem ésszerű. A dolgot elszenvedő Raynes kolléga szerint sem ésszerű. Ki szerint az? A cég szerint? Tehát a júzerek szerint az, a cég szerint nem az? Tehát marad a kérdés: azt csinál velünk a cég, amit akar, ha azt "ésszerűnek" tudja nyilvánítani?