( doc | 2022. 08. 09., k – 10:22 )

Amikor azzal szenvedtem fel napig (anno a PulseAudios-t threadben itt a HUPon is panaszkodtam rola), az kb 2 eve volt szerintem.

De kb ugyanakkor volt az a jelenseg is amit valahol itt a HUPon szinten irtam (es altalanos ertetlenkedes volt a valasz), hgoy a grafikus ablakok GUI-ja "befagy" (mukodik, de nem rajzolja ujra az ablakot, vagy nem tudom). Teljesen default Mint telepites volt, a fejleszteshez hasznalt csomagok felrakasan (egybol OS install utan) kivul nem csinaltam vele semmit. Lehet hogy masik ablakkezelo/X/Wayland/mittomenmi megoldotta volna, de baromira nem akartam napokat elcseszni a kiserletezgetesre.

Vagy mikor a Unity nem volt hajlando futni. Egy nagy Unity-magus ismeros probalt tavolrol segiteni, bujtunk logokat, de semmi. Aztan par honappal kesobb ujra raprobaltam az aktualis verziora, az mukodott. (a "rossz" verzio egy masik gepen masik Minten mukodott).

Ertem en hogy biztos van aki meg tudta volna a problemat oldani a gep elott ulve X ido alatt, de en jobban szeretem ha fel sem merulnek ezek a megoldando problemak :)

Nem suspend problemarol irtam (az amugy Windowson van, katasztrofa...), hanem arrol hogy az egyetlen dolog amit azon a gepen a Minttel csinaltam hogy felebresztettem sleepbol. Nem turkaltam configokban, nem allitgattam semmit, nem szedtem le csomagokat, stb. EGyszer csak sz@r lett, fogalmam sincs mitol.
 

"Milyen suspend probléma? Kérdezem akkor én tőled ..." - kerdezd nyugodtan...