( TCH | 2022. 08. 08., h – 13:31 )

Én most rákerestem erre, hogy mi ez. Pár tech-site írkált róla, hogy van ilyen "trükk", amivel meg lehet "kerülni", hogy net kelljen a telepítéshez, meg pár fórumban is leírták...de hivatalos dokumentációt nem találtam (nem, a answers.microsoft.com-on feltett kérdésekre adott válaszok nem hivatalos dokumentációk).
Ugyan a Linuxok/BSD-k mindig megkapják, hogy nem felhasználóbarátok, mert parancssorba kell litániákat írni, de bezzeg a windows, mert ott nem is lát az ember parancssort. Aha, mindaddig, amíg a gépét úgy használja, ahogy azt a microsoft akarja, pontosabban addig, amíg a gépét a microsoft használja, nem ő... Utána utánunk a szopásözön. És a parancssori litániák. És még csak nem is arról beszélünk, hogy valami driver, vagy kernelkonfig eltört és azt kell CLI-feketemágiával helyrerakni, hanem olyan hótt alap dolgokról beszélünk, mint hogy települjön már net nélkül ez a szutyok, vagy engedje már futtatni a programot, amit írtam.

És ha valaki ezt nehezményezi, akkor rögtön megkapja az evangelistáktól, hogy nem a windows egyre szarabb, hanem ő nem ért hozzá még "alap felhasználói szinten sem" (legyen szó akár egy profi windowsos fejlesztőről), hiszen a dokumentálatlan feature-ok és parancsok ismerete - mi több fejből vágása - hozzátartozik az alap felhasználói ismeretekhez. (Igen, tudom, hogy nem te írtad, nem is neked szól, ez ilyen en-generique poszt.)

Szomorú kórkép...