( Caro | 2022. 08. 04., cs – 20:24 )

Na, végül bevárásoltam kb. 10 rugóért egy ilyet:

https://sandberg.hu/hu/product/hdmi-capture-link-to-usb

Alapvetően működik. Windows-on találkoztam néha valószínű driver nyűggel, hogy ha egyszer streameltem, akkor utána VLC-ből ki kellett lépni, mert még egyszer nem indult el. Linuxon nem tapasztaltam ilyen problémát.

Ez ugyan csak egy USB2-es csoda, de a legnagyobb baja, hogy még azt sem használja ki teljesen. Úgy látom 50 FPS-t nem tud, csak 30-at vagy 60-at.

MJPEG tömörítést tud, több forrással is működik. A képminőség olyan amilyen. Senki ne várjon tőle stúdió minőségű bemenetet. Az az érdekes, hogy YUV-ban sem stimmelnek a színek, ezen lehet hogy lehetne állítgatni, de nem szenvedtem vele.

Amivel viszont rengeteget szívtam az maga a streamelés, ami igazából az eszköztől független. Olyan streamet nem tudtam előállítani VLC-vel, amit böngészővel normálisan meg lehetett volna etetni.

Másik gépen VLC-vel nézve jól működik:

Ogg konténer, eredeti MJPEG videósáv, FLAC hang. Ennek kb. 40-70 mbps sávszélesség igénye van! Próbáltam wifin is, de elkezd akadni.

Egyéb átkódolásokkal lehet próbálkozni... sajnos a VLC nem tud MP4-et streamelni http-n, pedig valószínűleg ez lenne a legtámogatottabb.