( prwnd | 2022. 08. 02., k – 23:35 )

Szerintem itt nem arról van szó, amit írtatok, hogy milyen az akku állapota. Az 5G tudtommal nagyságrenddel nagyobb frekvencián működik, azaz tulajdonságaiban kicsit jobban hasonlít a fényre, azaz jobban elnyelik az épületek, fák, eső stb. 

Amikor a signal minősége alacsony, akkor elkezd a készülék új tornyok után keresni. Ez a fentiek miatt az 5Gnél fokozottabban igaz, nézzétek meg az 5G tornyok eloszlását, szinte minden sarkon lesz 

Az akkut ezek a keresések merítik igazán, amit könnyen kipróbálhatsz, ha utazol valahova: ahogy haladsz az országban, úgy kapcsol át újabb és újabb toronyra a készülék és jobban merül az akksi, mintha otthon maradtál volna.

Csupán feltételezés, de szerintem a gyakori 5G átkapcsolgatás esetén (pl villamoson utazás) akku töltöttség kímélés miatt LEHETŐSÉG van rá, hogy ilyenkor inkább 4G-t használj ideiglenesen, automatikusan, hiszen sokkal nagyobb a hatótávja. Amint megérkezel és beáll a stabil jel, visszapriorizálódik a low latency és high speed és visszaáll az 5G, hiszen akkor már nem fogyaszt sokat. Makes sense, én bekapcsolnám, de annyira jó és gyors a 2017es 4G-s telefonom, és olyan sokat bír az akksija, hogy a fő os frissítések hiányában sem cserélem le.