( TCH | 2022. 08. 02., k – 13:32 )

szoval megint semmi konkret :) sebaj.

Kaptál konkrétumokat, csak megint ignoráltad. Megint.

nem mondta senki :)

Akkor minek tolsz ilyen bullshit requirementet?

egyreszt nem szamit, hogy az 1k-s file ossze van-e torve, mert az csak 1 file. sok file van, sok file-t kell olvasni. ext* inode table megvan? tudod egyaltalan hogyan mukodik egy filerendszer eseten az olvasas/iras? elarulom: nem szekvencialis, nem egy muvelet. nagyon nem. kerlek, edukalodj a kerdesben.

Hagyd abba a fölényeskedést és a szalmabábcséplést (a szavak a számba adogatását), valamint a szakkifejezések üres dobálását. Inkább fárassz kérlek konkrétumokkal; amikor az FS tudja, hogy a fájl, amit keresett annak a tartalma a 6502-es blokktól indul és a 6581-es blokkig tart, akkor azokat nem egyszerre, szekvenciálisan fogja felhúzni a korongról? Mert ha szerinted nem, akkor neked kéne edukálódni, de nagyon. Ha meg de, akkor meg mi a faszról beszélsz, csak nem megint a lejáratást próbálod erőltetni?

adattarolasra hasznaljak, ele tesznek egy rakat cache-t, majd szekvencialisan irnak/olvasnak. edukalodj ezen temaban is. hint: raid controller/zfs/ram/flash cache

Éééérdekes, az előbb még azt mondtad, hogy nem szekvenciális. Azért egy poszton belül rácáfolni önmagadra, azért az erős. Szóval tehát direkt hazudtál már megint?

az az impact 20-adakkorakent is kurvanagy. hint: latency

#define kurvanagy Lassabb lesz tőle? Nincs vita. Esetleg sokkal lassabb? Talán. Használhatatlanul lassú? Na, itt a különbség, hogy nem.
Viszont köszi, hogy elismerted, hogy a HDD okozta lassulás 20x akkora mértékben érinti a winfost, innentől kezdve elengedhetjük a mindkettő szar kérdést, mert ebből kiviláglik, hogy a winfos 20x szarabb. QED.

leirtam, olvasni, ertelmezni kellene puffogas helyett

Amiket meg is válaszoltam, "olvasni, értelmezni kéne", szelektív reagálás helyett.

irrelevans, lasd egyel fentebb miert

Nem irreleváns, csak szeretnéd, hogy diszkvalifikálhasd a nagy tudású és mégis gyors DE-t a mezőnyből, hogy igazad legyen.

karban tartjak a regi 15+ eves DE-t

Nem csak karbantartják, hanem fejlesztik is. Látszik, hogy le szarod, mit ír a másik. Nem csak amit én, azt is, amit TDE Team.

#define feature

A mellékelt programok száma, azok tudásának a mértéke, a különféle alrendszerek tudása, stb.; ezt most komolyan kérdezed?

bocs, hogy szorakoztat az erolkodesed :D nem szandekos \o/

Senki nem hiszi el neked. Erőlködni pedig te erőlködsz, hogy ne vegyék észre, hogy a felére nem is válaszolsz annak, amit írok.

nem lesznek szarabbak, csak azok ala is kell az SSD, haladnak a korral, nem ragadnak le 15+ eves technologiaknal, az IT nem igy mukodik, lehet szellel szemben, de minek.

De, egyre szarabbak. Egy példa: systemd. Igazából az egész informatika, sőt az egész világ egyre szarabb, mert az amcsi nagytőkéseknek érdeke, hogy egyre olcsóbban előállított szemetet adhassanek el egyre drágábban. De ez itt most off.

akkor nem velem kell beszelgetned es nem engem kell hitteritened, mert nem vagyok az :)

Akkor mit véded a winfost? Nincs mit rajta védened. Messze szarabb, mint bármi más.