( TCH | 2022. 08. 02., k – 12:15 )

kerlek futtass a rendszereden egy find-ot es mutasd hany 1MB-nal kisebb file van ott. koszi :)

Egyrészt előtte mutass már nekem egy olyan use-case-t, ahol ezek mind egyszerre fognak kelleni, kettő, az megvan, hogy 1 MB az 256 vagy akár 2048 blokk is megvan? Az 256 vagy 2048 szekvenciálisan beolvasott blokk, ha a file nincs összetörve és miért lenne?

lofaszt se irtal le, amirol beszelsz throughput, nem iops

Ezek mérési eredmények, real vason, real körülmények között. A te szándékosan bullshit felállásod az, amit az ipar tőből keresztbe kettészar. Ugye te sem gondoltad komolyan, amikor leírtad, hogy <1MB/s a HDD-k real sebessége? Ha annyi lenne, akkor semmire sem használnák őket. Nem, te direkt görcsösen lovagolsz a bottlenecken, ami Linux alatt kb. huszadakkora impact (se) lesz, mint winfoson és ezt nem akarod megérteni végre.

pontosan! senki nem kezdi el szekvencialisan toszogatni a hattertarat amikor desktopot hasznal, amit keresel az az iops es a latency.

Isoraz.

nem, leirtam miert, ha akarod, megerted

"Lófaszt se írtál le", de a fölényeskedés az megy.

arra gondolsz esetleg, hogy nem erted mi a kulonbseg ket metrika kozott es az egyik miert relevans desktop felhasznalas eseten? :)

Nem, arra, hogy nem lovagolsz azon, hogy elkezdeni kezdték a fejlesztését 15+ éve és nem teszel úgy, mintha ott meg is állt volna, miközben már pontosan tudod - belinkeltem, beidéztem neked - az utolsó release date-et, ami kb. két hónapos.

amiben az elmult 15 evben csak patkolgatas tortent. attol, hogy karban tartjak nem lesz modern. egy 30 eves auto attol, hogy eletben tartod nem modern. ez ilyen egyszeru :)

Megint hazudsz. #define patkolgatás Egy raklap dolgot backportoltak a Qt4-ből, átvettek a későbbi KDE-kből, kapott új fejlesztéseket, tonna bugfixet és sorolhatnám.

mennyit? 10-et? 100-at? mi a mertekegyseg? :D

Feature-t. És fejezd már be ezt az erőltetett smiley-zást; senki nem hiszi el neked, hogy te itt folyton röhögsz, mert olyan laza vagy, inkább azt a látszatot kelti, hogy kínodban játszod az eszed és ez nagyon gáz.

linuxfanboyizmus

Megint hazudsz. Itt feketén fehéren leírtam, hogy "a Linuxok is egyre szarabbak lesznek". Nem vagyok linuxfanboy, egy tonna egyéb OS-em is van itt; BSD-k, Solaris, macOS/OSX, Haiku, meg még ki tudja mi minden. A winfosfanboyság az, amit nem állhatok és nem is hagyom szó nélkül.