( TCH | 2022. 08. 02., k – 11:47 )

megvan, hogy az iops!=throughput? mutattam szamokat egy 7200 rpm-es hdd-rol (vs SD kartya), most mertem, csak Neked, csak, hogy lasd/ertsd
0.294 MB/s read, 0.663 MB/s write, szrintem ez minden, csak nem gyors :)

fio 4k random rad/write eredmeny

Ezt hívják rigged-measurementnek, amikor direkt olyan irreális körülményeket teremtesz, ami téged igazol. Mutass már nekem egy olyan real desktop usecase-t, ahol hosszú MB-okon át tényleg totál random blokkokból jönnek az egymást követő adatok. A valóság az, hogy a fájlrendszer többé-kevésbé összefüggő területekből áll, pláne Linux alatt, ahol a kernel már az ősidők (ext2/ext3) óta ügyel arra, hogy ne legyen töredezett; winfos alatt meg tolhattad a "töredezettségmentesítőt"...amivel jól kinyírod a csoda SSD-ket. Látod öreg, ezért van, hogy te vagy az, aki nem tudod, hogy miről beszélsz, csak lököd az üres sódert. Ezért (sem) lassú a Linux HDD-n és ezért lassú a windows SSD-n is.

amit linkeltel irjak is: 304/384 random read/write IOPS, es ez egy enterspajz csillioba kerulo HDD :)

So? Leírtam az átlagot is, hogy kb. 200 körül mozog, csak azt is leszartad magasról. Egyébként te is hiperúj SD-kártyákra hivatkoztál; a piacon lévőkkel mi lesz?

nem, mert tobbek kozt az OS cache-eli a diszk image-eket, csak szolok, van par koztes reteged a hdd-d es a virtualis geped kozt, de ne emlitsd meg senkinek, plz! :)

Mert az OS nem cache-eli be a fél fájlrendszert a HDD-ről, de az SSD-ről is, ugye? Nem ezért van, hogy az ismételt fileműveletek sokkal gyorsabban lezajlanak, ugye? Ilyen felállással a HDD használata mellett is memóriából megy a java...

15 eves DE-t

Befejezted a hazudozást? Ez egy két hónapos DE, ez egy. Kettő, mutass már nekem a KDE 5-ön kívül még egy linuxos DE-t, ami ennyit tud. Mert ezt eddig nem sikerült abszolválni, csak fölényeskedni. A semmire.