( TCH | 2022. 08. 01., h – 22:55 )

Tehat 1: nem csinaltad meg amit mondtam

Direkt sületlenségeket mondtál és leírtam, hogy miért bullshit, de látom kezdődik a lesöprés.

egy modern desktop szar SSD nelkul, ebben egyetertunk :) (ertsd jol: ha nem hasznalod "desktopnak" es nezed a hatterkepet barmelyik ugyanugy jo :D)

Még jó, hogy leírtam, hogy a TDE kb. többet tud bármelyik DE-nél. (KDE 5 kérdéses.) Pont, hogy desktopnak használom, nem a TDE tehet róla, hogy nem látsz ki a szemellenzőként hordozott ablakokon...

terelsz, csak Te porogsz azon, hogy melyik OS gyorsabb vagy nem gyorsabb, testreszabhatobb, whatever, az elejetol kezdve nem errol volt szo, hanem a fentirol

Nem, még mindig te terelsz, mert a téma az volt, hogy SSD nélkül mind a kettő szar, miközben a winfos SSD-vel is lassú lesz, a Linux meg HDD-vel sem az, ha nem bloatware-t raksz rá.

ki a faszt erdekel? nem az OS van rajta, ember, fogd fel amit irok, kerlek szepen, szebben nem tudom! esetleg probalhatom lassabban irni, hatha ugy atjon :)

Kezdődik a bunkózás is? Felőlem mehet. Az ki az eres-retkes faszt érdekel, hogy te mi a savanyított és káliummal besózott rozmárganyét fosol ide, amikor szín bullshit az egész? Egyelőre te nem fogod fel, hogy én mit írok, mert nem is akarod: a winfos az SSD-vel is egy lassú trágyahalom marad, egy határ nagy fostenger, benne egy égig érő szarheggyel, a Linux meg HDD-vel sem az, ha nem baszod csüdig szájbatekert crapware-vel. Esetedben szándékosan, ráadásul. (Egyébként meg nem lassabban kéne írni, hanem értelmesebben. Az nem megy? Nem hát.)

addig jo a linux amig Te dontod el mikor nyomod a flapack/yum/dnf/apt/configure;make;make install upgrade-et es nem kozpontilag toljak ra a gepedre, onnantol meg ugyanugy szaralinux(tm) lesz ha HDD van a gepedben, windows-ek azert csinaljak igy, mert a kreten user nem frissit aztan meg sir a szaja, hogy virusos a gepe, megtortek, jajjawindowsmegetteazadataimat!

Én döntöm el, hogy mikor mi megy a saját gépemre, pont. Ha központilag basznak el valamit valamelyik buzi disztróban és ezt a melóhely direkt rátolja a munkahelyi gépemre, az megint csak nem a Linux hibája, főleg, mivel a Linux még mindig egy kikúrt kernel, nem maga az OS, annak minden picsánrakott kellékével. Van másik disztró. winfosból nincs másik. És egyelőre, napjainkban az a tendencia, hogy a winfosápdét már többször bassza szét a winfosokat, mint bármilyen linukszos csodaápdéter az adott disztrókat, ami egyébként még a disztrón belül is kurwára opcionális; winfostizenegyben le lehet már tiltani azt az atomhulladék ápdétet, vagy még mindig visszakapcsolgatja erőszakkal?

2014 az pont 8 eve volt :D szepek lehetnek az emlekeid

Még jó, hogy ezt akkor frissiben írtam és most csak beidéztem. Tellik tőled másra, mint a fölényeskedésre?

mondom, probald ki milyen atlag desktop OS-t es szoftvereket futtatni HDD-rol 2022-ben, majd szamolj be rola, hint: addig nem faj amig nem kell hozzanyulni a storage-hez, ja, bocs, de kell mert minden valamire valo szoftver cache-el, tolt, logoz, adatokkal dolgozik, amik jo ha nem vesznek el egy reboot soran ugyebar... :)

Én meg mondom, hogy ugyanazt a desktop környezetet használom, mint HDD-ről is tettem és ez nem ilyen minimáldesktop-környezet, hanem csilihuli-körmötrág-fasztvakar-és-seggetnyal kategóriás. És gyors. HDD-ről is.

ugyhogy: jo elmeny volt, beszelgettunk!

The pleasure was all yours, i guess...

szerk: amig ezt megirtam a w11 ujratelepitette magat a hatterben, mit sem vettem eszre, evett 10-20% cpu-t, meg csak a venti sem progott fel. hdd-n egy ilyen mutatvany egesz estes baszdmegolas vagy otthagyod ejszakara. (nem, nem eromu, egy kb. 250k-s 4 eves konfig, aminek a fele volt a vga, nvme ssd-vel)

Még a végére is egy kis fölényeskedés, meg egy kis WORKSFORME. Amint látod, másnak meg nagyonnemworks.
Ez egyébként egy 10 éves gép és amikor még HDD-n volt az OS, a komplett dist-upgrade megvolt fél óra alatt. HDD-vel. winfos alatt ez egész estés mutatvány HDD-vel? Még mindig? windóz sux. Még mindig.