( dorsy | 2022. 08. 01., h – 22:10 )

Tehat 1: nem csinaltad meg amit mondtam

2: egy modern desktop szar SSD nelkul, ebben egyetertunk :) (ertsd jol: ha nem hasznalod "desktopnak" es nezed a hatterkepet barmelyik ugyanugy jo :D)

3: terelsz, csak Te porogsz azon, hogy melyik OS gyorsabb vagy nem gyorsabb, testreszabhatobb, whatever, az elejetol kezdve nem errol volt szo, hanem a fentirol

4: Azon vannak az adataim. < ki a faszt erdekel? nem az OS van rajta, ember, fogd fel amit irok, kerlek szepen, szebben nem tudom! esetleg probalhatom lassabban irni, hatha ugy atjon :)

5: addig jo a linux amig Te dontod el mikor nyomod a flapack/yum/dnf/apt/configure;make;make install upgrade-et es nem kozpontilag toljak ra a gepedre, onnantol meg ugyanugy szaralinux(tm) lesz ha HDD van a gepedben, windows-ek azert csinaljak igy, mert a kreten user nem frissit aztan meg sir a szaja, hogy virusos a gepe, megtortek, jajjawindowsmegetteazadataimat!

6: 2014 az pont 8 eve volt :D szepek lehetnek az emlekeid, de emlekek. mondom, probald ki milyen atlag desktop OS-t es szoftvereket futtatni HDD-rol 2022-ben, majd szamolj be rola, hint: addig nem faj amig nem kell hozzanyulni a storage-hez, ja, bocs, de kell mert minden valamire valo szoftver cache-el, tolt, logoz, adatokkal dolgozik, amik jo ha nem vesznek el egy reboot soran ugyebar... :)

ugyhogy: jo elmeny volt, beszelgettunk!

szerk: amig ezt megirtam a w11 ujratelepitette magat a hatterben, mit sem vettem eszre, evett 10-20% cpu-t, meg csak a venti sem progott fel. hdd-n egy ilyen mutatvany egesz estes baszdmegolas vagy otthagyod ejszakara. (nem, nem eromu, egy kb. 250k-s 4 eves konfig, aminek a fele volt a vga, nvme ssd-vel)