( YleGreg | 2022. 08. 01., h – 10:07 )

Ezzel egy picit vitatkoznek. Szamomra az operacios rendszer az egy lathatatlan valami, ami eszre sem veszek, csupan a kezem ala dolgozik, es kezeli a vasat, eroforrast optimalizal, es futtatja a programokat amiket hasznalol. A GUI pedig olyan, amilyen nekem tetszik, nem pedig olyan ami masok szerint jo lesz nekem.

A Windows mint OS nem a baratom, nem ertem dolgozik, hanem a gazdai zsebet szeretne tomni. Oprendszerben hirdetesazonosito? Ez nem az OS reteg feladata, ha ilyet akarok, majd telepitek kulon. Ez nem fejlodes, hanem a monopol helyzet monetalizalasa.

A GUI egy froccsontott szar, az uj technologiajuk mar nem tud olyan ergonomikus lenni mint amilyen a Classic Windows (Wimdows 2000) volt. A beallitasok inkonzisztenciajat feltetelezem nem kell bemutatnom, a pocsek tervezes es a pocsek kivitelezes valamint a teszteles elmulasztasa nem agilis ertek, es emiatt fejlodes, hanem beleszaras a felhasznalok igenyeibe, es a leheto legolcsobb termek eloallitas modszere.

Es ez nem is lesz jobb, hiszen uzletileg jobban megeri a felho fele terelni a felhasznalokat, es a gepuket ostoba vekony kliensse valtoztatni, hogy az elofizetett szolgaltatasok nelkul mozdulni se tudjanak. Ezert aztan jo minosegu oprendszerre nem lesz szukseg, sot, egyenesen karos. Ez szerintem az egyik oka a Windows rendszer lejtmenetenek, mert egyre kozelebb toljak a felhos szolgaltatasokhoz.