( kleinie | 2022. 07. 31., v – 19:11 )

Ne abból indulj ki, hogy mindenki olyan szinten ért hozzá, mint te magad. Egy hétköznapi ember aki szövegszerkesztésre, (közösségi)média fogyasztásra, böngészésre használja a gépet, nincs felkészülve arra, hogy nekiálljon kinyomozni, miért nem működik, miért lassú.

Jó példa: éppen ma hozta el öcsém a párjának a laptopját, hogy nézzem meg. Pavilion x360, 8GB DDR4-2400 RAM (sajnos single channel, de bővíthető), i5-8250U, és valami 1TB SSHD rettenet van benne. Azért ez nem olyan rossz spec, szerintem. Arra panaszkodott, hogy állandóan újraindul, kék képernyő, pörgő-forgó pöttyök... és nem tudja használni a gépet. Nem hát! Windows update rottyon pörgeti a procit, a SSHD 100%-on izzad. És erre mit tudok neki tanácsolni: vegyél bele egy NVMe SSD-t és még egy memória modult a dual channel-hez, azzal talán majd te is tudod használni a nem éppen olcsón megvásárolt gépedet, talán a rendszer neked is hagy némi gépidőt, amikor tudsz dolgozni :-)

A céges gépemen nekem is Windows 11 van már. Tesztelem jelenleg, hogy az általunk használt szoftverek rendben működnek-e. Komoly problémába nem futottam még bele, de azért vannak baromságai. Üres tálca bejelentkezés után, nem működik a start menü. Dokkolóra dugva a plussz 2 monitor egyszer csak elszáll, se kép, se hang, újraindítás után működik. Nálam is van, hogy otthagyom magára a gépet, mire visszamegyek visítanak a ventik, megnézem a feladatkezelőt 100%-on pörög az i7-8750H, pedig ebben azért van 6 mag 12 szál...

Nem vagyok keményvonalas Windows/Microsoft ellenes, de azért vigye el őket az öreg ördög.

És ez igaz például az Androidra is.