( willy | 2022. 07. 29., p – 08:58 )

Nagy hűtő-> ez nem áll meg évi 200kWh alatt. Szóval a maradék havi maximum 29kWh ami mehet vasalóra, routerre, számítógépre (és akkor a hűtőt vékonyan számoltam.

Tessék megtanulni nem pazarlóan élni.

Ez elég álságos, mert senki nem mondja azt, hogy ne spórolj. De a fentiből látható, hogy helyjel-közzel járnak haza, nem használják a lakást csak alvásra szinte. (ie.: ha csak laptopja van és normálisan használja nem fog kijönni 10kWh/hó alatt és ez elvitte a 29 1/3-át.  Ha a TV-t nézed és napi 2 órával számolsz átlagban az is 6kWh. Hiphop elment 16kWh a max 29-ből maradt 13 arra hogy menjen minden. De pl. csak ha a router megy folyamatosan, az maga 9-10kWh (tudom kikapcsolják :) ).  Szóval marad 3-4kWh mosásra, vasalásra, ételmelegítésre. Ami elég lehet akár 2 vasalásra is havonta, takarítani nem takarítanak, mosás meg minek. (értem, csak alvásra használják a lakást, csak azért mielőtt leírsz ilyet, hogy hogy kell élni végig kellene gondolni nem?)

Az, hogy az átlag pazarlóan él, nem jelenti azt, hogy neked is úgy kell. Alakítsd át a szar régi szokásaidat.

Ez nagyon bölcs tanítósra sikeredet, csak ugye azt hagyod ki a számításból, hogy pl. mi lenne a fenti "család" otthon főzne gáz nélkül, mosna heti 5x és mondjuk villanyboilere lenne. Sok esetben nincs sok választási lehetőséged. Spórolni akkor tudsz, ha a sajátodban vagy, megtervezed és nem ver át az állam. Nálam a bejövő áramfogyasztás az elmúlt két év folyamatában fogyasztócserével és átalakítással globálisan 40%-ára esett vissza (semmi köze a mostani változáshoz) van még benne kb 3-5% és vége a "spórolás" lehetőségének.