( Toma_ | 2022. 07. 28., cs – 21:13 )

Nem tudom megnézni, hogy működik-e, mert nincs Edge-em. Chrome-on anno működött.

De windowson és linuxon is leginkább a "--disk-cache-dir=w:\" (természetesen nincs w meghajtóm) ill.  a --disk-cache-dir=/dev/null-t szoktam még használni (illetve ugyanezt a media cache-re: --media-cache-dir=), és ezekkel tutira nincs cache, illetve gondolom(sejtem), hogy RAM-ba cache-el. Most speciel a RAM-ból futó linuxomnál a Chromium cache könyvtára a /tmp-be van linkelve (ez ugye megint RAM), mert zavart a mérete a home-ban. Szóval van rá pár verzió, hogy ne legyen cache, vagy ne a lemezen legyen. De ezért mertem mondani a RAM drive-ot, mert ha az pl. 512MB, akkor tutira nem tud többet zabálni winen sem.

Egyébként Windowsnál az okozhat még gondot, hogy ugyan a parancsikonban korlátozható a méret, de ha rendszer linket nyit meg, akkor nincs korlát, mert nem a parancsikon indítja a böngészőt. Nyilván gondolom, a registryben kellene orvosolni ezt. Ezért linkeltem inkább a cache könyvtárát windowson RAM drive-ba. 

 

Szerk.: Ja, és nagyon fontos dolog, hogy a parancsikon szerkesztése előtt előbb illik a cache könyvtárat kiüríteni, mert egyébként a korábbi lemezcache megmarad. Szóval ha nem volt ürítve, akkor lehet, hogy még korábbi cache maradt benne, és azt látod. Így csak simán azt hiheted, hogy nem működik a korlát. (Vagy egyszerűen a böngésző bezárása után le kell törölni a cache könyvtárat.)