( lmarton | 2022. 07. 27., sze – 12:22 )

Vagy független a  "vezérlőkábel a kazánig" változat lenne, de nálad nincs lehetőség a kábelre. Ráadásul nem látok ilyet HA hoz, nekem pedig ilyen kellene. Tud valaki ilyet ? 

Most mar latom hogy a HIVE ilyen, sot most mar jobban belelatok a lelkivilagaba... Maga a termostat a RELE dobozban van, ott vannak a temp ertekek eltarolva tulkeppen az jelentkezik be termostat-nak - pedig azt hittem a fali keszulek lesz... A fali keszulek maga egy masik radio frekvencian beszelget a reledobozzal, kilottem alola a controllert - ugyanogy kapcsolgat ki, be allithato a homerseklet, szoval megy az teljesen offline modon is uri huncutsagok nelkul... a zigbee meshben a rele doboz a termostat/router - a fali homero csak battery erteket jelent es hat tulkeppen elkuldi a mert es kivant homerseklet ertekeit maganak a reledoboznak de az a kommunikacio "a szemnek lathatatlan RF csatornan megy, fuggetlen a zigbee-tol"

  Szoval ha ilyen gondo van - elgondolkodhatsz egy HIVE-ban... offline modja mukodik megbizhatoan - minden masra ott a zigbee2mqtt.