( uzsolt | 2022. 07. 05., k – 15:39 )

Hm, erről nem tudok (2005-ben kezdtem a pályát). Mindig úgy kaptuk a 46 napot, hogy a szünetekre lett kiszámolva. A 326/2013. 30. § (4) szerint

A nevelési-oktatási intézményekben a pedagógus szabadságát - a tizenhat évesnél fiatalabb gyermek után járó pótszabadság kivételével - elsősorban a nyári szünetben, óvodákban a július 1-jétől augusztus 31-éig tartó időszakban kell kiadni, annak figyelembevételével, hogy a gyermekek óvodai nevelését a teljes óvodai nevelési évben biztosítani kell. Ha a szabadság a nyári szünetben nem adható ki, akkor azt az őszi, a téli vagy a tavaszi szünetben, a szünet munkanapjait meghaladó szabadságnapokat pedig a szorgalmi időben, illetve a nevelési év többi részében kell kiadni.

Hirtelen átfutva ezt a törvényt, nem találok benne olyat, amit mondasz - ettől persze lehet, hogy van valamelyik másikban (imádom, amikor öt helyről kell összerakni a dolgokat) illetve hogy ez előtt úgy volt (sose volt igényem ilyen szabadon választott napra, lehet, ezért se tűnt fel).