( gee | 2022. 07. 05., k – 12:29 )

Szerintem annak akinek van több országban vagy kontinensen ingatlana a medence feleslegessé válik az életében.

Nem értek egyet ezzel. Amikor itt vagyok, ebben a házban, meleg van és a gyerekek pancsolnának, akkor nem érdekes az, hogy 2 másik országban is van saját ingatlanunk. A dél-amerikai lakástól is ugyanúgy 1 óra autóútra van a tengerpart, mint ettől a háztól. De ahogy itt se mindig van kedvünk / elegendő időnk a tengerhez autózni, és helyette a kerti medence jó opció, úgy amikor ott laktunk, akkor is ha csak úszni akartam egy fél órát, akkor a társasház medencéjében sokkal praktikusabb volt, mint elautózni az óceánhoz.

Persze ha tengerparton állna a nyaralóm, vagy mondjuk 5 perc séta lenne a part, nem hiányozna egy medence nekem. Ott. De amikor meg itt vagyok, akkor meg igen.

Több barátom van akiknek komoly ingatlanjaik vannak, és mivel van vízparti is nekik, így egyiknek sincs medencéje. Hasonlóan látják ezt a témát, mint én.

Nincs is ezzel baj, de ez inkább egyéni preferencia kérdése. Pl. nekem a gyerekeim annyira szeretik a medencézést, hogy a tengerparttól 5 perces sétára lévő szállások közül is olyant szoktam foglalni, ahol medence is van. Jellemzően egész nap a tengerben játszanak vagy homokvárat építenek vagy akármi, és után a szállásra visszatérve mennek a medencébe.

A gyerekek nélkül én se foglalnék medencés helyet tengerparton. De velük mások az igények.