( VincentV | 2022. 07. 04., h – 09:44 )

Ez nem "bírás" kérdése, pontosabban bármennyi kibír megfelelő karbantartás mellett, és ki is kell neki, mert ez a normál használati módja. Egy medencét úgy szokás üzemeltetni, hogy tavasszal feltöltik, majd aprólékos munkával beállítják a víz minőségét (PH, klór, stb..). Ezt elérni nem egyszerű, a jól beállított víz pedig utána nagy kincs, ezért nincs is olyan játék, hogy X hét után leengedjük, meg cserélgetjük. Ez kb. olyan mintha rossz olaj kerülne az autóba, lemaradna egy tömítés, szűrő, stb.., majd pár hét vagy hónap után megint olajcserét csinálnának rajta. Persze lehet ilyen, de ez nem megfelelő szervíz és/vagy hibás működés eredménye, nem normál használat.

A mobil föld feletti medencéket leengedni nyár végén/ősszel szokás, addig ugyanaz a víz van benne (max párolgás miatt szoktak rátölteni, de az elenyésző mennyiség). Az építetteknél pedig gyakori, hogy télre is benne hagyják a vizet.

Kivétlek és hozzá nem értők persze vannak, de ők azok, akik gyorsan feladják a dolgot, mert mire használható lenne a víz (hőfok, PH, stb..) be is algásodik nekik.