( zZsOlTi | 2022. 07. 01., p – 12:28 )

Erre mondom, hogy koncepcionális kérdés. Szerintem az android jobb. A "gyökér" a főképernyő, mindig onnan indulsz, ha back-et nyomkodod oda is kellene visszajutni. Sosem léptem ki véletlenül androidon sem a browserből, mert az utolsó back egy üres browser kezdőoldalra vitt ésakkor ott már láttam ,hogy mégegy back már kilépés lenne.
Btw: a safariban sem szeretem, hogy a back-re nem megy vissza a kezdőoldalig:
kezdőoldal -> hupindex -> fórum ->[back]->hupindex->[back]->??
Itt a kérdőjel helyén újra a kezdőoldalnak kellene lenni a könyvjelzőkkel, ehelyett be kell zárni a tabot és újat nyitni. Miért nem a kezdőoldal a gyökér?

iOS-ban az is "rossz" hogy a back gesture csak egy oldalról működik (jobbkezesként bal oldalra kell átnyúlkálni), androidon mindkét oldalról működik. A harmadik amit ezzel kapcsoaltban nem nagyon szeretek, hogy ha egy appból nyílik meg egy másik app, akkor oda sem lehet back gesture-rel visszajutni, csak az alsó alkalmazásváltó suhintással (vagy baloldalon legfelül egy hangafasznyi kis nyíllal). Androidon 1 gesture-re rááll az ember izommemóriája, és minden megoldható a back-el: visszamegy a home screenig, vagy visszalép a másik appba (ha onnan érkeztél). iOS-en erre 3 gesture van: alkalmazáson belül a back, home screenre a külön home gesture, ha másik appba mész vissza, akkor alkalmazásváltó. 2 év használat után már ezt is megszoktam, de az androidon egyszerűbb és egységesebb a back logikája.