( zZsOlTi | 2022. 07. 01., p – 11:59 )

"Ha fejbol tudod az osszes "ujkombinaciot" es azt, hogy melyik app melyiket tamogatja akkor biztos jo."

Nem tudom miről beszélsz, nincsenek "ujjkombinációk" (vannak esetleg extra funkciókra, pl 3 ujjas bökés copy-paste, de az más tészta). A gesztus vezérlés az alap funkciók gesztusokkal történő eléréséről szól: home, back, app switcher, keresés (spotlight). Kb ennyi. Mindegyik egyujjas. 

"A back gomb mukodese egyertelmu, vagy visszalep vagy kilep (mivel az is vissza egy szinttel)."

Gesztussal ugyanezt teszi androidon, csak nem gombot nyomkodsz hanem a képernyő széléről besuhintasz egy rövidet.
Az iOS megvalósítás szerintem rosszabb, mert ott a "back" csak az adott alkalmazáson belül, az alkalmazás gyökeréig működik, de ha elértem a gyökeret, akkor már nincs back, nem lép ki az appból vagy nem megy vissza az előző appra. Ez nekem eleinte zavaró volt android után, de igazából ez egy koncepcionális kérdés.

"Kedvencem a gomb nelkuli iphone-nal a hogyan varazsoljuk elo a futo appok listajat, aki azt kitalalta... min. 3x kell probalkoznom, hogy eltalaljam a megfelelo ívet, meg egy ilyen sz*patast b*szki.."

Rosszul próbálod. Semmilyen ív nem kötelező. :D Felsuhintasz (akár csak 1 centit) és megállítod az ujjad egy tized másodpercre. Vagy -méggyorsabb- ha a képernyő bal alsó sarkából kicsit jobbra felfelé suhintasz egyet.