( hunluki | 2022. 07. 01., p – 11:58 )

Igen, ez ilyen vérIT-s berögződések. 60+ éves anyámnak sikerült 10 perc alatt megtanulnia iphone-on és gépen is a trackpad gesztusokat, pedig elhiheted hogy nem egy született IT királynő. Nemrég hackintoshról átraktam ubuntu-ra, ott picit másképp működik, negyed óra alatt sikerült felvenni az új dolgokat, azóta használja boldogan.

De erre van több példa is, lásd pl villanyautós topicok, ott pl trey kimondottan hisztizett arra hogy mi az hogy amikor hazaérek fel kell dugni tölteni a kocsit, pedig 10 másodpercnél nem több (legalábbis nekem, biztos a rutin). Vagy jött a botladozok a kábelben érv, 2 éves kisfiam egyszer sem esett el még benne, egy 40+ éves informatikusnak pedig dealbreaker, vagy legalábbis valid(nak tűnő) vitaérv.

Fura világban élünk na, nagyon sokan a szokások rabjai és ezeket iszonyat nehezen dobják le. Én így szoktam meg x éven át, jóvanazúgy, minden más hülyeség és csak az én igazam létezik.

Ezzel nem azt mondom hogy minden újítás jó (sőt), de a gesztusvezérlés pl határozottan jó dolog. 5-10 perc alatt belejössz és onnantól kezdve az ilyen back gomb és hasonló dolgok kőkorszaknak hatnak.