( fezo | 2022. 06. 30., cs – 19:42 )

A bőséges időjárás infó (napfelkelte, napnyugta, harmatpont, UV sugárzás, stb.) mellett van rajta kalendárium (mutatja az időpontokat, hét számát), tárhely, memória, stb. információ és a háttere is átlátszó. Több helyet is megadhatsz neki, egy tapi és váltogatni tudsz a helyek között, ha a heti időjárásra böksz akkor átvált óránkéntire és vissza.  Ezen kívül meg ott vannak alatta a hasznos gombok, amikkel WiFi, csengőmód, lámpa, BT, fényerősség ki-be kapcsolható. Nem kell ehhez semmit le vagy fel húzni. Mióta Androidos telefonom van így nézett ki nálam a homescreen. Próbából benéztem az Appstore-ba is, hátha látok valami hasonlót, de nincs.

Másik idegesítő dolog: back gomb hiánya. Billentyűzet túl kicsi, jelszavakat mindig elgépelem, nincs lehetőség (vagy nem találtam meg) arra, hogy lássam a begépelt jelszót.

Igazad van, nem fogom megszokni mert azon kívül, hogy havonta egy-két alkalommal valaki felhív nem fogom semmire használni (arra nem kötelezhet senki sem, hogy munkaidőn kívül bekapcsoljam és magammal hordjam). Sajnos muszáj telepíteni rá a Company Portalt, így nem tudom bevágni fiókba és a kártyát áttenni egy normális telefonba. Nem is értem miért nem adnak egy akármilyen más, olcsóbb telefont, nem utazok, nem vagy főnök, aki egész nap telefonját nyomkodja. Elég szomorú, hogy valaki egymaga eldöntötte, hogy ilyent kell adni minden alkalmazottnak mert ez a jó és kész. Ez a telefon egy vagy megszoksz vagy megszopsz kategóriába esik.

Pozitív az egészben, legalább nem halok meg hülyén, hogy sose volt Apple termékem.