( kavacs | 2022. 06. 29., sze – 14:12 )

Szerinted ez megfelelőbb hozzáállás? Ez a folyamat ma már ott tart, hogy egy pixar mesében is csókolózik két női szereplő.

Egyáltalán nem zavar, hogy csókolózik két női szereplő a mesékben. Ha bármiféle szexualitás (csókolózás) lehet a mesékben, akkor miért ne lehetne bemutatni a gyerekeknek, hogy vannak olyan kapcsolatok is, amikor nő a nővel, vagy férfi a férfival van együtt? Nem ez fogja meghatározni valaki szexualitását, ellenben segíthet egy elfogadóbb társadalmat felnevelni.

A gyerekek sem attól lesznek elfogadóbbak, hogy ilyet látnak egy mesében, hanem attól, hogy milyen példát mutatnak a szüleik.

Ez nem teljesen igaz. A szülői példa is sokmindenbe beleszól, de nem határoz meg mindent. Pláne a mai világban, ahol a gyerekek a képernyő előtt nőnek fel. Pl az én apám teljesen lenézte a homokosokat, feketéket stb és én mégis úgy nőttem fel, hogy a homoszexuálisokat pont ugyanolyan embernek tekintem mint bárki mást és latin-amerikai feleségem van :D

Másik példa, hogy az élőszereplős Szörnyellában Anita aki még egy fehér nő volt a klasszikus 101 kiskutya rajzfilmben, fekete lett minden ok nélkül, pedig csak egy mellékszereplő.

Teljesen hidegen hagy, ha fehérre / feketére / ázsiaira/ latinra stb-re cserélnek valamilyen fikciós karaktert. Semmi értelmét nem látom ezen kattogni. Ha valós eseményeken alapuló karakterekkel csinálnák ezt, (pl a Dunkirk című filmben egyesek felháborodtak, hogy miért nem voltak benne feketék...) az zavarna, mint ahogy az is zavar, amikor azt látom filmeken, hogy 40 kilós csajok rugják szét a seggét 100 kilós kopasz, kigyúrt verőembereknek (pl az új Charlie angyalai), cserébe viszont nem is nézek ilyen filmeket, teljesen ignorálom őket, akárcsak ha meglátok egy szakmai felmérésben olyat, hogy megmerik kérdezni, hogy a kitöltőnek mi a neme, szexuális beállítottsága stb stb. Fogom magam és egyszerűen tovább tekerem, mintha ott se lenne.

Az élet túl rövid ahhoz, hogy ilyeneken lamentáljunk.