( kris | 2022. 06. 27., h – 20:39 )

Nem Ubuntu alapú német gányolást választottak, hanem ők maguk kezdték el gányolni az Ubuntu-t... ez egy teljes félreértés volt, mi a szösznek kell egy városnak külön Linux disztribúció? Teljes fókusz és aránytévesztés -- nyilván az elején még úgy tűnt, hogy van rá elég pénz. 

A Pardus egyébként nem egyszerűen nemzeti, hanem egész konkrétan a török kormány támogatja a projektet --- ilyen különbség amikor alulról vagy felülről közelíted meg a problémát.

A fene tudja egyébként, hogy kell-e a kormányzatoknak ebbe így belefolyni, azért vannak az egyetemek meg a kutatóintézetek, hogy vigyék az ilyen dolgokat. A kormánynak talán az lenne a dolga, hogy ne szórja a pénzt borzalmas licencekre -- de ez már innentől politika :) és meg vagyok róla győződve, hogy a teljes magyar politikai elit egyáltalán nem is látja át ilyen szinten ezt a problémát, sőt alapvetően tesz is rá, valszeg nagyjából úgy nézik az IT-t/távközlést, mint a vizet, a csatornát meg az áramot (utility), nem értik milyen szinten befolyásolja egy ország versenyképességét. De lehet, hogy csak huhogok, örülnék, ha valaki megcáfolna!