( tygryss | 2022. 06. 25., szo – 13:09 )

Valamint nem lehet egyes technológiákat önmagukban szemlélni.

Csak egy kiragadott példa, géntechnológia segíthet a gyógyításban, példáúl új gyógyszerek létrehozásában. Viszont mondjuk az élelmiszer iparban már kérdőjeles a használata, de ott sem fekete-fehér a dolog, mert ha mondjuk éhinséget akadájozunk meg vele, az talán lehet OK, de mondjuk, amit a GMO-val művelnek manapság, az meg nagyon nem OK.

Egy másik ilyen dolog, hogy az agyi interfacek fejlesztése. Szerintem az nagyon nincs rendben, hogy embert tuningoljunk vele, sok esetben nem is fog működni. Példáúl analízisből nem lesz könyebb átmenni, mert mondjuk fel tudunk tölteni az agyba n+1 analízis könyvet, csak az kevés. Ha odaadjuk a könyveket úgy, hogy még sosem látta a tárgyat, meg a feladatsort, sosem vagy csak nagyon sokára fogja tudni megoldani. Viszont ha mondjuk ezt arra használjuk, hogy a vak lásson, vagy művégtagokat vezéreljünk vele, akkor az meg egy nagyon nemes cél.

Szóval valahol igazat adok, vannak esetek,hogy a felhasználástól fél az ember teljes joggal, de ebben benne van az ismeretlentől való félelem, mikor nem érti az adott technológiát és ezért fél tőle. Szóval valahol a blog szerzőnek is van igazsága, meg neked is, de ezt a problémát nem lehet ennyire leegyszerűsíteni, mert az még jobban félre visz. Most már nagyjából kezdünk ott tartani, hogy a technológia kezd "vallási" kérdés lenni, hogy ki hisz benne és ki nem. Pedig ezt megfelelő képzetséggel akár el is lehetne dönteni.