( locsemege | 2022. 06. 25., szo – 12:40 )

Ezért egy olyan változás, ami minél több eddigi "fejlődést" tesz feleslegessé egy technológiai huszárvágással az _viszonylagosan_ üdvösnek tekinthető.

A nukleáris háború ilyen. Ez üdvözítő lenne?

Értem a filozófiai mondanivalódat, egyet is értek vele, ugyanakkor zavar annak szűklátókörűsége. Az emberek mindennapi életét segítő eszköz is számítógép vezérelt. Még a kerékpár LED-jeit villogtató mikrokontrollerben is egy firmware fut azért, hogy ne üssenek el téged éjszaka két város között egy országúton. Egy orvosi műszer a labordiagnosztikában szintén a számítástechnika pozitív hozadéka. Ultrahang, CT, MRI, meg kémiai, hematológiai műszerek. Aztán ott az élelmiszeripar. Említeném a forgalomirányítást, a jelzőlámpák vezérlését. Vagy csak az otthoni fűtés szabályozást, mosógép, mikrohullámú sütő vezérlést.

Az általam említettek mindegyikére történik fejlesztés, ami véleményem szerint jó. Ami rossz, az pedig az, amiről te írtál.

Engem csak az zavart a hozzászólásodban, hogy nem árnyaltad a képet, kizárólagosan a szügségképpen apokaliptikus jövőről írtál. Épp úgy, mint amikor valaki kiátkozza a kést, de nem látja a kenyér szelésének pillanatát, csak a gyilkolást.