( Raynes | 2022. 06. 23., cs – 10:18 )

Átlag alatti felhasználó. Az okostelók azon kevés terület egyike, amit műszaki/képernyőfüggő, kütyümániás létemre utálok. Mert mind egy tapicskolós, lekorlátoztot, fingóappos, lebutított platform. Eleve az sem szeretem, ami nyomható lenne rajta, igénytelen hülye appok, fingós játékok, közösségi média, népbutítás, amúgy se érdekel. Igyekszek minél kevesebbet használni, csak akkor, ha nincs valami PC-szerűség a közelben (attól súlyosan függő is vagyok szerintem), nem megoldható pratikusan.

Kár értük, mert amúgy a telók már hardverben vannak olyan jók, ha normális OS, és ökoszisztéma lenne ráépítve, használható lenne normális dolgokra is, csak ezt a nagyok, Google, Apple nem akarják, nekik csak ezek konzumer lehúzós, meg megfigyelő/adatgyűjtő, reklámértékesítő, népbutító eszközök.

A másik hasonló, amit nem szeretek, azok a játékkonzolok. Ugyanezen okból. Azok is arra valók, hogy a játékok világát lebutítsák, és csak lehúzzák vele az embereket. Nehogy már komolyan valaki skillt fejlesszen rendes perifériákkal, nehogy moddolja a játékot, nehogy warezoljon, nehogy emuláljon, mert az nem megengedhető, sérti a jogvédők, multik eladásait, lehúzását. Maradjon csak minden lekorlátozott arra a nyomorék, 4-8 gombos, nyomkodós kontrollerre, legyen szoftveresen teljesen lekorlátozott, agyon DRM-ezett, lebutított, hogy még véletlenül se legyen élmény vele játszani.