( ricsip | 2022. 06. 20., h – 12:01 )

Az igazi gyümölcs addigra megfizethetetlen lesz. Jó pálinkát meg hát b+ csak jó igazi gyümölcsből (nem rohadványból, hanem épp egészséges gyümölcsből) lehet főzni.

Most is zabálhatod az íztelen spanyol import gyümölcsöt egész évben, csak minek? A hazait meg szép lassan kinyírja az időjárás, a gazdálkodók elmennek mással foglalkozni mert kicsiben nem éri meg csinálni, a nagyokkal meg nem lehet versenyezni. Ami megterem, azt meg exportra kiviszik, a magyarnak meg nem lesz pénze megvenni. Össze se kehet hasonlítani a magyar őszibarackot azokkal az íztelen szarokkal, amit akár csak európában, akár bárhol máshol árulnak. Horvátoknál kimész a piacra, ott is hatalmas gyönyörű barackok vannak, de beleharapsz és sehol nincs az íze az itthonihoz képest. Pedig ők azért még hasonló / közeli klímán vannak mint mi.

Ahogy a magyar cukorgyártást is kivégezte az eu, merthogy idehaza gazdaságtalan. Majd jött a szabolcsi alma, az is minek nekünk, importáljuk a labancok szarját, a szabolcsi gazdák meg arra kaptak eu-s pénzt 15-20 éve hogy kivágják a több generáció óta nevelt almafákat.

Aztan majd szőlő se kell nekünk, Tokaj talán megmarad  kuriózumnak, mondjuk a magyar prolinak már nem lesz pénze megvenni  a hazait mert mindet exportra eladják. Mi meg importaljuk a szaros francia lőre kategóriát, jó lesz az a magyar suttyóknak.

Epret megyünk szedni minden évben Üröm-Pilisborosjenő határában. Na annak az ízét sem lehet egy nagyon említeni azzal az ízetlen szarral amit már tavasszal hoznak spanyolból. Igen, hatalmasakat pirosakat de hogy se ízük se bűzük az fix.