( buccaneers | 2022. 06. 06., h – 23:35 )

[...]

Tárgy: HUP moderálási kérelem

[...]

Egyesületünk, a Háttér Társaság az egyesülési jog alapján létrejött közhasznú, országos működési körű civilszervezet, amely több mint huszonöt éve dolgozik a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális (továbbiakban: LMBTQI) emberek jogegyenlősége és társadalmi elfogadása érdekében. Tevékenységünk középpontjában az LMBTQI embereket segítő szolgáltatásoknyújtása áll, melynek keretében Jogsegélyszolgálatot és az LMBTQI embereket érintő gyűlöletbeszéd bejelentésére is szolgáló felületet üzemeltetünk Jelentsd a homofóbiát néven.

A fent említett bejelentő felületen keresztül kaptunk egy jelzést, miszerint a HW SW Számítástechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Bt. által kiadott HUP - Rendszeradminisztrátoroknak, üzemeltetőknek, fejlesztőknek szóló hírportál és fórum egyik cikkéhez kapcsolódó hozzászólások között az LMBTQI emberekkel szembeni gyűlöletkeltő tartalom jelent meg.

[...]

Az „Az LGBTQI+ közösséget köszönti a The Linux Foundation a Pride Hónap alkalmából” (https://hup.hu/cikkek/20220604/az_lmbtqiplusz_kozosseget_koszonti_a_the…) című cikk alatti hozzászólások között a buccaneers nevű felhasználó
https://hup.hu/comment/2792966#comment-2792966 hivatkozású hozzászólásában

[...]

A felhasználó egy következő hozzászólásában (https://hup.hu/comment/2792975#comment-2792975)

[...]

kérjük a fent jelzett felhasználó megjelölt hozzászólásainak moderálását, ennek keretében pedig a hozzászólások eltávolítását.

Együttműködésüket előre is köszönjük.

Üdvözlettel:

Dombos Tamás
ügyvivő
Háttér Társaság