( rpsoft | 2022. 06. 01., sze – 11:22 )

Feltételes megadás. Ezt akarták a japcsik. Kaptak atomot.

A kérdés az, hogy milyen feltételekkel. Oda van írva, hogy még az elfoglalt területeket (ahol kb. mindent bevetettek, a civilek lemészárlásától a biofegyverig) is meg akarták tartani. Jó, hogy Pearl Harbourt nem akarták még évente megbombázni. Ezek a feltételek nem voltak elfogadhatók az amerikaiaknak, és ez a háborút figyelembe véve (hol ki az agresszor) még nagyjából okés. A döntés a partraszállás és az atom között volt. Most képzeld el, hogy akkor amerikai választópolgár vagy, aki vagy maga hadköteles, vagy rokona. Ki kapta volna a szavazatod a következő választáson, az, aki téged akar odaküldeni egy bomba helyett? Fordítva, ha elnök vagy, te bíztál volna benne, hogy el tudod magyarázni a szavazópolgároknak, hogy azért kellett még tízezer embert odaküldeni, mert a másik alternatíva nem rendes dolog?

Egyébként nem, nem lehet, mert a bombázás sokáig tart és el lehet előle futni.

Drezda bombázásában a nagy városi szőnyegbombázás február 13-án 21:51-kor kezdődött (pontosabban akkor észlelték a gépeket és szólaltak meg a szirénák), és az utolsó bombát 22:28-kor dobták le. Tehát bő fél órád lett volna elszaladni. Ez a lakosságnak nem sikerült. Kb. 2 x 3 km-es területet bombáztak le. Utána megismételték a támadást 1:05-től 1:45-ig. Továbbra is fenntartom, hogy nem a pusztítás abszolútsága a lényeges különbség a tömegpusztító és a normál fegyverek között, hanem az, hogy az előbbiek megadták az emberiségnek a lehetőséget, hogy kiirtsa magát, illetve egész országok lakosságát.

Ha nincs víz, mire fizetnének amúgy?

Ha az addigi víz nincs kifizetve, nálad is elzárják.

Lehet, hogy tényleg csak álmodsz. Na? Most mi lesz? Akkor az egész hazugság, úgy ahogy van, tehát a nyugati sajtó is egy hazugság. Pont.

Már miért álmodnék én magamnak hazug nyugati sajtót? De ez szőrszálhasogatás, a lényeg az, hogy nincsen információ feltételezések nélkül. Az mindegy, hogy ezt "előzetes feltételezéseknek" vagy "hitnek" nevezem (a "kinek higgyünk" kifejezést használtam), az még nem "vakhit". Ráadásul azt akartam csak eldönteni, hogy ki az agresszor, amit te sem tagadsz, tehát eddig egyetértünk. Az, hogy a NATO megszegett-e valami megállapodást a keleti tagállamok felvételével, szintén egy másik kérdés, de ilyen szerződést nem találtam. Viszont Oroszország megszegett megállapodásokat, amikor pl. Magyarországon beavatkozott a politikába 40 évig, miközben a nyugati megszállási övezetekben már régen szabad választások voltak (sőt, már nyertek is olyan pártok, akik nem voltak éppen a keményvonalas amerikaiak kedvencei, pl. az SPD). Szóval vissza lehet menni mindenféle sérelmekig tetszés szerinti távolságokba, de attól még itt bizony a ruszkik megtámadták az ukránokat (ahogy előtte a grúzokat is, vagy pl. leverték a csecsenek szabadságharcát is, csak akkor sajnálatos módon a világ nyugiban csücsült a seggén).