( TCH | 2022. 05. 31., k – 22:29 )

Olyan forrást még nem olvastam, aki szerint az amcsik tudták volna.

Mert nem is kerestél. google://us knew japan wanted capitulate és az első két találat:
http://www.hawaiitribune-herald.com/2020/08/08/opinion/us-leaders-knew-we-didnt-have-to-drop-atomic-bombs-on-japan-to-win-the-war-we-did-it-anyway/
http://www.thenation.com/article/world/why-the-us-really-bombed-hiroshima/
Nem kommentálom, rendben?

Igen, és már a szőnyegbombázással is ez volt a céljuk. Nekik is, másnak is. Kár szépíteni, a modern háborúkban civileket ölnek. Ezért lenne jobb nem háborúzni.

A régi háborúkban is öltek civileket. Viszont rohadtul nem mindegy, hogy a civilek célpontok, vagy járulékos veszteségek. Egy normál bombázás esetén az utóbbi. Atom esetén az előbbi.

Tudtommal tucatnyi sem volt, messze nem.

Nem? Akkor azok, amik nem egy üggyel foglalkoztak, hanem tételesen sorolták fel, azok nem számítanak? Egy link nem feltétlen egy ügy volt. Csak a BBC-s link háromnegyed évszázadot ölelt fel.

Az "egyik kutya, másik eb" kijelentés egy összehasonlítás. Csak az egyiket ismerve nem értelmezhető.

Akkor szögezzük le. Ha a nyugati sajtó az 50-es években hazugsággyár volt, akkor ők mostanra megváltoztak. Igaz, hogy - állításod szerint - nem ismerjük őket, de feltételezzük, hogy megváltoztak és igazat mondanak. Ha a ruszki sajtó az 50-es években hazugsággyár volt, akkor ők nem változtak meg. Igaz, hogy - állításod ellenére - igazából őket sem ismerjük, de azért feltételezzük, hogy folyton hazudnak. A ruszki sajtót N db. fake news után en-bloc elveted, úgy, hogy valójában nem is olvasod el/hallgatod meg, amit mondanak, hanem csak ezt írták a nyugati sajtóban, amit viszont nemhogy nem vetsz el N db. fake news után en-bloc, de simán elhiszel mindent, amit mondanak. Ez akkora kettős mérce, mint ide az Androméda köd.

Köszönöm, ezt akartam hallani. Nekem ez nagyjából elég.

Sejtettem, hogy nem fogsz foglalkozni semmivel, főleg amerika felelősségével nem.

Nem érdekel, hogy ki kit provokált.

Ez sem lep meg. Analógia: egy fickó minden nap, amikor összefuttok, rádhúz egyet egy lapáttal, a rendőrség/elöljáróság meg torkonszarja a feljelentéseidet, kiröhögnek, majd pár hét után betellik a bakancsod és egy baseball-ütővel teljes joggal lezúzod a csávót és erre te leszel az agresszor. Így néz ki az USA vs. Oroszország konfliktus.

Az a víz-elzárás meg nem a már elfoglalt Krím vízellátása volt Ukrajnából? Kaját és fegyvert nem kellett volna az Ukránoknak foglalniuk a bevonuló orosz csapatoknak?

A civilektől vették el a vizet és nem, nem elfoglalt területen. Ahogy Donyeckben sem voltak még ott az oroszok, amikor az ukránok már lőtték a lakosságot.

Csak mivel odamenni nincs kedvem (meg szerintem neked sem), ezért azt az információt valahonnan venni kell, aztán vagy elhinni, vagy nem. Szóval hinni nem csak a templomban szokás, hanem minden olyan esetben, amikor felhasználsz valami információt, amit nem a saját szemeddel láttál.

Nem. Hinni nem szokás, csak a templomban. Információt felhasználni és gondolkodni, mérlegelni, majd az alapján hipotéziseket felállítani, az más kérdés, de ahhoz minden információt meg kell vizsgálni. Te meg az oroszok állításait egy-az-egyben lesöpröd, mert a szovjet sajtó anno folyton hazudott. A nyugati is? De ők megváltoztak! Akkor az orosz miért nem? Mert ők továbbra is hazudnak! Dehát látod, hogy a nyugati sajtó is hazudik. De akkor sem, mert nem annyit! Honnan tudod, ha a) eddig még azokról az esetekről sem volt tudomásod, amikor lebuktak vele és b) a ruszkikról valójában lövésed sincs, hogy mit mondanak, mert meg sem hallgatod őket? Te egyszerűen elhiszed a nyugati médiának, hogy a ruszkik folyton hazudnak és még a prezentált bizonyítékok fényében sem vagy hajlandó még csak feltételezni sem, hogy a nyugati sajtó is hazudik, pedig ha hazudnak, akkor az is lehet hazugság, hogy a ruszkik folyton hazudnak.