( rpsoft | 2022. 05. 31., k – 21:48 )

Na, ez a spekuláció, hogy sem a ruszkik, sem az angolok nem mondták, meg a saját titkosszolgálatuk sem tudta ezt, miközben be voltak épülve Japánban.

Na ja, de ennyi erővel minden spekuláció. Olyan forrást még nem olvastam, aki szerint az amcsik tudták volna. Olyat, aki arra spekulált, hogy az angolok tudták, de Churchill direkt nem szólt, igen, de ő is spekulációnak mondta.

A sugárbetegségről lehet, hogy nem tudtak. De azt tudták, hogy mit csinál az atombomba és azt is pontosan tudták, hogy ha azt ledobják valahova, akkor azzal nem csak a város infrastruktúráját fogják elpusztítani, de garantáltan az embereket is.

Igen, és már a szőnyegbombázással is ez volt a céljuk. Nekik is, másnak is. Kár szépíteni, a modern háborúkban civileket ölnek. Ezért lenne jobb nem háborúzni.

Nem, mert nem tucatnyi volt összesen, hanem én hoztam annyi példát.

Tudtommal tucatnyi sem volt, messze nem.

Ismét a ruszkikra mutogatunk? Attól, hogy ők hazudtak, a nyugat még nem mond igazat.

Az "egyik kutya, másik eb" kijelentés egy összehasonlítás. Csak az egyiket ismerve nem értelmezhető.

Annyi igazságuk van, hogy most az orosz fél az agresszor

Köszönöm, ezt akartam hallani. Nekem ez nagyjából elég. Nem érdekel, hogy ki kit provokált. Meg mivel. Az a víz-elzárás meg nem a már elfoglalt Krím vízellátása volt Ukrajnából? Kaját és fegyvert nem kellett volna az Ukránoknak foglalniuk a bevonuló orosz csapatoknak?

Higgyünk? Hinni a templomban szokás. Gondolkodni kéne inkább, meg információt gyűjteni, mind a két oldaltól. Abból jobb képet kap az ember. A vakhit - nomen est omen - vakká tesz. Mindegy milyen irányú.

Csak mivel odamenni nincs kedvem (meg szerintem neked sem), ezért azt az információt valahonnan venni kell, aztán vagy elhinni, vagy nem. Szóval hinni nem csak a templomban szokás, hanem minden olyan esetben, amikor felhasználsz valami információt, amit nem a saját szemeddel láttál.