( TCH | 2022. 05. 31., k – 10:56 )

Azt mondom, hogy az a spekuláció, hogy a japánok már meg akarták adni magukat. Az, hogy még akkor is volt róla vita, nem (a vitatkozók egyik fele sem tagadta utólag). Azt akár elhihetem az oroszoknak, hogy nekik már szóltak a japánok, mert csak az számítana, ha elkezdődött volna a közvetítés. Ha nem kezdődött el, akkor benne voltak egy háborúban a japánok és az amerikaiak.

Tehát akár el is hihetnéd a ruszkiknak, de nem teszed, mert...? Mert inkább az amerikaiaknak hiszel, hogy erre szükség volt? Miért is volt? Ha nem is adják meg magukat a japánok, mi van akkor? Ők támadtak, nem igaz? (Most az USA által létrehozott, már a '10-es évek óta tartó gazdasági nyomással nem foglalkozunk, fizikailag ők támadtak elsőnek Pearl-nél.) Az USA leverte a támadó flottát, miért kellene elfoglalnia Japánt, amikor a sereget leverte és már biztonságban van?

Ha szőnyegbombázol, akkor meg reméled.

Az attól függ, mi a cél. De egyébként ezzel, hogy elismerted, hogy ott "csak" "reméled", ezzel szerintem el is döntötted a kérdést: nem ér fel az atommal.

Abban azért egyetértünk, hogy a saját bombáik miatt nem kellett eszkalációtól tartani, vagy van rá valami konteó, hogy az hogy jöhet össze?

Milyen konteó? Ez az egész szál onnan indult ki, hogy az amcsik ismerték az atom követezményeit, mégis rábaszták két városra. Ez nem konteó. Az nem eszkalálódás, ha az amcsik még többet gyártanak és megdobálják vele mondjuk a ruszkikat is?

Miért, az nem magyarázat, hogy hihető, és átveszik?

Azaz blikkre elhisznek és leközölnek minden olyan fake news-t, ami a ruszkikat próbálja rossz fényben feltüntetni, az amcsikat meg jóban? Amennyiben ezt a magyarázatot elhisszük bevesszük, akkor is meg kell kérdezni, hogy akkor mennyiben jobbak ők, mint a mindenféle konteóportálok, amik minden szart leközölnek ellenőrzés nélkül? Félreértés ne essék, amennyiben feltételezzük a totális inkompetenciát a nyugati média részéről, akkor - ha nagyon meg akarjuk magyarázni - magyarázható, hogy ezek mindig csak rosszhiszeműen tévednek és nem hazudnak...de akkor most ezek tényleg mainstream konteóportálok? Akik mindig olyan konteókat szopnak be, ami az amcsi elitnek jó?

Azt sem bizonygatom, hogy 2x2=4. Ami nyilvánvaló, az az.

Csakhogy ez minden, csak nem nyilvánvaló. Ez a te axiomatikus ex-katedra kijelentésed, amit elvársz, hogy elhiggyen a vitapartner (aki közben eddig már vagy tucat cáfolatot linkelt, hogy mennyire hazug a nyugati média).

Volt az országnak 40 éve megtapasztalni, hogy milyen az, amikor az oroszok dominálnak. Mivel nem ismerték el az akkori bűnöket/hibákat, ezért nincs okom feltételezni, hogy megváltoztak. Ráadásul az irányító elitet is részben átmentették, részben az akkori legkeményvonalasabb KGB-ből pótolták.

De ez megint hogy jön ide? Mikor érted meg végre, hogy attól, hogy az oroszokra mutogatsz, még nem igazolod a másik oldalt. Egy bizonyított ruszki kamu nem negligál egy bizonyított nyugati kamut. Egy érv az oroszok szavahihetősége ellen nem érv a nyugat szavahihetősége mellett. Ez nem csak kettős mérce és hiperprimitív egybites érvelés, de irdatlan logikai bukfenc is. Onnan lehet tudni, hogy az egyik oldal igazat mond, hogy a másik hazudik? A kettőnek nincs köze egymáshoz. Egyik kutya, másik eb.